loader
Foto

Lăutarii Gorjului pe "Drumul lui Leșe"

Pe 13 mai de la ora 22.00 pe TVR3, a opta ediție din actualul sezon 15 "Drumul lui Leşe" v-a prilejuit o întâlnire cu Ianis Gârbaciu și Lăutarii Gorjului.

 

Lăutarii au ajuns la Ateneul Român prin anii 2010. Ei au reușit să se impună la nivel național datorită performanțelor artistice deosebite. Au pășit sfios și cu frică, de parcă sub tălpile lor s-ar fi aflat un cimitir tăcut. Semnele regale erau puține și ascunse.

"Nu sunt vremurile sub om, ci bietul om este sub vremuri", spunea odată Miron Costin. Lăutarii au venit să-și dezvăluie înfățișarea și muzicile lor. Prin muzica lor se întrezărea în orizontul cultural nădejdea aducătoare de bucurie.

(w882) Lese 13 ma

Ateneul Român trebuie să fie un barometru fidel pentru performanțele artistice românești și internaționale. Aici muzicienii români au devenit modele pentru marile personalități universale: Barbirolli, Menuhin, Popov, Oistrach, Carol Zecchi și atâția alții.
(w882) Lese 13 ma
Ateneul Român ne dă posibilitatea de a comunica o imagine cât mai aproape de adevăr despre locuri, despre oameni. Aici, muzica are puterea de a-l înnobila pe om. Învinșii și învingătorii împărtășesc aceeași muzică și, pentru un timp, devin îngăduitori unii cu alții.
(w882) Lese 13 ma
***
Drumul lui Leșe revine în grila de primăvară cu emisiuni atractive. Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari. Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus in atenția telespectatorilor. Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leșe înseamnă un dialog de împăcare și  de bucurie.
***
Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia
Producător: Sînziana Miloşoiu
Realizator: Grigore Leşe

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...