loader
Foto

Lăsaţi-ne să fim români! (Partea I)

Ediţia emisiunii "La un pas de România" din 8 decembrie, de la ora 21:00, la TVRi şi pe TVR +, a ajuns la fraţii noştri de limbă română din Serbia. Problemele, dar şi speranţele lor, în reportajul semnat de Melania Trifu.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Românii din Valea Timocului afirmă că drepturile lor, garantate de Constituţia Republicii Serbia, sunt în continuare încălcate.

(w882) Romanii di

Preotul Bojan Alecsandrovic spune că ridicarea unei biserici ortodoxe române în Serbia de Răsărit este o adevărată aventură.

(w882) Serbia

În cealaltă parte a Serbiei, în Provincia Voivodina, românilor nu li s-a interzis niciodată ridicarea unui lăcaş ortodox românesc.

(w882) Serbia 1

***

„Lăsaţi-ne să fim români!”, un reportaj în trei părţi, în fiecare joi, din 8 decembrie, de la ora 21:00, la TVR Internaţional!

Realizator: Melania Trifu

***

Din 20 octombrie 2016, de la ora 21:00, jurnaliştii TVR Internaţional ne prezintă comunităţile istorice de români aflate...„La un pas de România”.

Ei sunt cei care duc tradiţiile mai departe şi încă mai poartă vorba românească, deşi localitatea lor aparţine altui stat. Ei sunt românii din dreapta Tisei, din sudul Dunării sau din Valea Timocului.

(w882) Serbia

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+ atât LIVE, cât și după difuzare.

De asemenea, emisiunea poate fi vizionată pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00, revedeți o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”.