loader
Foto

La TVR 2, weekend-ul începe de joi

Filmele sfârşitului de săptămână, la TVR 2

 

Joi şi vineri, de la ora 20:10, TVR 2 vă invită să urmăriţi drama „Trăieşte-ţi viaţa” (AH, C´ETAIT CA LA VIE - Franţa, Spania, 2009), în regia lui Frank Apprederis, avându-i în distribuţie pe Claude Brasseur, Ludmila Mikaël, Déborah François, Raphaël Personnaz, Julie Judd, Arnaud Apprédéris.

Francois, Jean şi Eduardo sunt trei prieteni de nedespărţit, care-şi respectă culturile şi originile diferite, dar care sunt uniţi de acelaşi ideal, de aceleaşi iubiri şi de aceeaşi patrie. În cadrul generos, muzical, plin de idei al Parisului anilor ´50, tulburat uneori de ecourile îndepărtate ale bubuiturilor tunurilor coloniale, cei trei, înconjuraţi de femeile iubite, îşi trăiesc viaţa cu lăcomie.

Sâmbătă seara, de la 20.10, este programat un film de referinţă, care a generat un fenomen de masă. Este vorba de „Xanadu”  (XANADU – SUA, 1980), producţia care a dispus de un buget de 20 de milioane de dolari şi a lansat melodii devenite apoi celebre, precum “Magic” şi “Suddenly”, în interpretarea celebrei Electric Light Orchestra. „Xanadu”, în regia lui Robert Greenwald, este o fantezie muzicală şi are în distribuţie pe: Olivia Newton-John, Gene Kelly, Michael Beck.

Muzele Panteonului coboară pe Pământ pentru a-i inspira pe muritori. Una dintre ele, Kira, trebuie să-l ajute pe tânărul muzician Sonny Malone, care, descurajat, se pregăteşte să renunţe la visul său de a face carieră. Cu sprijinul antreprenorului Danny McGuire, care cu patruzeci de ani în urmă, a fost şi el inspirat de aceeaşi Kira, muzicianul deschide o afacere prosperă: discoteca Xanadu. Sonny se îndrăgosteşte de misterioasa muză, care încalcă legile olimpiene şi-şi dăruieşte inima pământeanului. Rechemată în sferele înalte ale zeilor, Kira primeşte totuşi permisiunea de a se mai vizita o dată Pământul, la fastuoasa inaugurare a clubului.

(w882) Xanadu

Sâmbătă noapte, de la 23:10, ne uităm la „Omul întunericului” (DARK MOON RISING – SUA, 2009), un thriller în care Amy, o tânără visătoare dintr-un mic orăşel, se îndrăgosteşte de un misterios necunoscut, venit de curând în oraş, mecanicul Dan. Acesta îi mărturiseşte fetei că familia sa este urmărită de un blestem cumplit. Pentru că incidente neobişnuit de sângeroase încep să aibă loc după venirea străinului, şeriful localităţii, împreună cu tatăl lui Amy, îl înfruntă pe intrus, încercând să afle adevărul despre el.

Regia este semnată de Dana Mennie şi are în distribuţie pe: Max Ryan, Maria Conchita Alonso, Ginny Weirick

Pentru duminică de la ora 23:10, v-am pregătit drama „Închide-mi ochii” (CLOSE MY EYES – Marea Britanie, 1991), regia: Stephen Poliakoff, cu: Alan Rickman şi Geraldine Sommerville în rolurile principale.

1985. Tânărul student Richard Gillespie o vizitează pe Natalie, sora lui mai mare. Cei doi nu s-au întâlnit de mult, de când părinţii s-au despărţit. Luaţi de ritmul trepidant al vieţii lor, ei nu se revăd o lungă perioadă de timp. În 1990, se reîntâlnesc. Richard este acum un proiectant de succes, iar Natalie este căsătorită cu Sinclair, un bărbat puternic şi bogat. Deşi totul pare perfect în viaţa lui Richard, el nu-şi poate stăpâni atracţia pentru Natalie...

Aşteptăm opiniile şi sugestiile voastre pe pagina de Facebook TVR 2

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.