loader
Foto

Galerie foto

La TVR 1 vezi Tot ce contează

Din 12 octombrie, de la ora 10.00, telespectatorii TVR 1 pot urmări seria de emisiuni „Tot ce contează”, de luni până vineri, la TVR 1 şi TVR+.

 

Noutăţile grilei TVR 1 încep să se dezvăluie publicului din 12 octombrie. Primul tronson – de la 10.00 la 11.00 dimineaţa, transmis în direct, va reuni sub genericul Tot ce contează cinci emisiuni, având ca subiecte activitatea ONG-urilor, problemele şcolii şi ale familiei, stilul de viaţă sănatos, românii din afara graniţelor ţării, dar şi evenimentele culturale ale săptămânii.

În fiecare luni dimineaţă, Anda Docea ne îndeamnă: Ia atitudine!. Emisiunea vizează ONG-urile care au accesat fonduri europene pe diverse domenii: situaţia persoanelor cu dizabilităţi, construcţia de locuinţe pentru romi, reînfiinţarea unor ateliere de meserii care să ofere o şansă tinerilor de la sate etc. În acelaşi timp, telespectatorii TVR 1 vor putea urmări scurte anchete ce vor analiza acţiunile unor firme care au încasat bugete semnificative şi nu au reuşit să finalizeze nimic din ceea ce era înscris în caietul de sarcini. Prima ediţie, difuzată pe 12 octombrie, pune în discuţie un subiect dureros: 5,5 milioane de români locuiesc în case care le pun în pericol educaţia, sănatătea şi dezvoltarea; 41,2% dintre locuitorii din România  nu au apă curentă, iar 58% dintre ei trăiesc în locuinţe suprapopulate. Construirea de locuinţe sociale şi sprijinul acordat persoanelor aflate în situaţii critice sunt principalele domenii în care acţionează ONG-urile din România. Cu ce probleme se confruntă un astfel de ONG, ce poate fi îmbunătăţit în legislaţie şi în mentalitatea colectivă, cum dezvoltăm simţul civic al românilor, aflăm luni, de la invitaţii Andei Docea: Anemarie Necşulescu, director programe Habitat for Humanity, Diana Tenea, director general Direcţia de Dezvoltare Regională şi Ramona Săseanu, jurnalist TVR Craiova.

Ediţia este disponibilă online pe TVR +

(w882) Anda Docea

Marţi, Mihaela Căciuleanu încearcă să răspundă la întrebarea pe care şi-o adresează toţi tinerii şi adolescenţii: Cine voi fi. Emisiunea se doreşte a fi un program educaţional adaptat interesului şi nevoii de informare rapidă, cu scopul de a readuce dezbaterea de idei (altele decât cele politice) în rândul preocupărilor publicului. Temele de dicuţie pornesc de la instituţiile de învăţământ, extinzându-se până la rolul lor pe piaţa muncii. Mitul şcolilor bune şi fenomenul de supraîncărcare a elevului sunt subiectele dezbaterii din prima ediţie a emisiunii. Copilul trebuie să meargă la şcoala de lângă casă sau la cea care, în viziunea părinţilor, este „cea mai bună”? Teoria conform căreia cu cât copilul este mai ocupat, cu atât el va fi mai pregătit pentru viitor va fi pusă în opoziţie cu teoria libertăţii şi a simplificării programei şcolare. Despre şcoală - între programă şi lejeritate vor vorbi invitatele Mihaelei Căciuleanu, Constanţa Mihăilă, membru ARACIP şi Ana-Maria Caia, în calitate de părinte.

(w882) Mihaela Ca

Sonia Argint Ionescu revine cu noi ediţii Vreau să fiu sănătos!, pe care le vom putea urmări în fiecare miercuri dimineaţă, începând din 21 octombrie[1].

(w882) Sonia Argi

Despre Românii de lângă noi ne vorbesc Marian Voicu şi invitaţii săi la emisiunea de joi. Românii care trăiesc în afara graniţelor ţării fac subiectul acestui program, în care sunt abordate teme sociale, de integrare în comunitatea din care fac parte, legate de discriminare şi abuzuri sau păstrarea tradiţiilor. În ce stadiu se află legea românilor de pretutindeni? se întreabă Marian Voicu, exemplificând, în prima ediţie a emisiunii, cu situaţia românilor din Serbia, stat cu pretenţii europene, dar care neagă drepturile minorităţii româneşti. Pe teritoriul Serbiei trăiesc aproximativ 250.000 de etnici români, divizaţi în două comunităţi - cea din Valea Timocului şi cea din Voivodina. Telespectatorii TVR 1 vor urmări reportajul intitulat „Interzis să fii român?”, în care românii din Valea Timocului se confesează, spunând că, de când se ştiu, drepturile lor au fost încălcate. Susţin că, deşi pe hârtie au ore de limba română, acestea lipsesc din majoritatea şcolilor. Oamenii spun că pot obţine autorizaţii de construcţie pentru biserici româneşti de la autorităţile locale, dar când explică destinaţia clădirii, aprobările întârzie până la expirarea termenului în care pot obţine documentele. Afirmă că li se interzice de către biserica ortodoxă sârbă botezarea copiilor cu nume româneşti, că nu au publicaţii ori mass-media româneşti.

Iar pentru că se apropie weekend-ul, Claudia Spătărescu ne face o invitaţie: Vino să vezi!. Emisiunea adună laolaltă cele mai importante evenimente ale săptămânii: filme în premieră, interviuri cu mari regizori români şi filmele de început de carieră, bloggeri şi vedete, fenomenul social network, poveşti ale vechilor clădiri din Bucureşti etc.

(w882) Claudia Sp

Emisiunile reunite sub genericul Tot ce contează pot fi urmărite de luni până vineri, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 


[1] Pe 14 octombrie, TVR 1 difuzează, de la ora 10.00, slujba Sfintei Liturghii de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, prilejuită de sărbătoarea Sfintei Parascheva.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.