loader
Foto

Galerie foto

La Ora Regelui, documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani”

La Muzeul Naţional de Artă al României, fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei, a  fost înregistrată cea mai recentă ediţie a emisiunii “Ora Regelui”, difuzată sâmbătă, 31 martie, ora 15:00, la TVR 1, TVRi, TVR MOLDOVA şi online pe TVR+.

 

În  ediţia din 31 martie a emisiunii "Ora Regelui" aflăm că în memoria Regelui Mihai, dispărut dintre noi în luna decembrie, a fost interpretată lucrarea muzicală ”Funeral Sentences”, de Henry Purcell.

Urmează invitaţia de a urmări filmul documentar „Marea Unire – România, la 100 de ani”.

Tot o invitaţie, de data aceasta la lectură, este prilejuită de lansarea volumului "Regele, Comuniştii şi Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I”, coordonat de Alexandru Muraru şi Andrei Muraru.

La început de primăvară, înainte de Florii, vizităm Palatul Elisabeta împreună cu câțiva copii aflați în îngrijirea centrului de zi „Casa Cristina” al Organizației Umanitare Concordia.

În semn de preţuire a calităţii unor servicii, Majestatea Sa Margareta a oferit certificatul de furnizor regal mai multor companii și persoane din România.

O invitaţie la film este şi prezentarea documentarului ”România Neîmblânzită”, lansat în luna ianuarie.

Ediţia se încheie cu evenimentul Seara Fundației.


”Funeral Sentences”, de Henry Purcell, în memoria Regelui Mihai

România  și-a încheiat perioada oficială de doliu, după moartea Regelui ei, Majestatea Sa Mihai I. La Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, într-un concert emoționant, Corul Regal și Opera Clandestină au interpretat în premieră în România lucrarea ”Funeral Sentences”, de Henry Purcell.

(w882)

Premiera filmului documentar „Marea Unire – România, la 100 de ani”.

De curînd s-a lansat la București și la Chișinău documentarul „Marea Unire - România, la 100 de ani”. Filmul a fost produs de AGERPRES și este o invitaţie la o călătorie în propriul nostru trecut. Documentarul realizat de Mihuț Năstăsache aduce în prim plan cele mai importante momente care au făcut posibilă realizarea idealului nostru national, România Mare. Mărturii din Bucovina, Basarabia și Transilvania ne amintesc că am avut cândva o țară mare condusă de o monarhie respectată în întreaga Europa.

(w882)

Lansarea volumului  “Regele, Comuniştii şi Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I”

Volumul "Regele, Comuniştii şi Coroana. Adevărata istorie a abdicării Regelui Mihai I", coordonat de Alexandru Muraru şi Andrei Muraru, a fost lansat, săptămâna trecută, la Palatul Elisabeta, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române. Prezentarea volumului a avut loc cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la ziua în care Regele Mihai a făcut public, la New York, caracterul ilegal al abdicării forţate.

(w882)

" Comemorăm astăzi un moment tragic din istoria noastră contemporană. Tatăl meu a fost forţat să semneze abdicarea în această casă, într-un salon de la etaj, exact deasupra noastră. Tragediile din viaţa omului au mereu în ele un miez de speranţă", a spus Majestatea Sa Margareta.

Vizită la Palatul Elisabeta

La începutul primăverii, Principesa Maria a primit, la Palatul Elisabeta, vizita copiilor aflați în îngrijirea centrului de zi „Casa Cristina” al Organizației Umanitare Concordia.  Copiii au vizitat Palatului, apoi au fost primiți de Principesa Maria în Salonul Alb. Proiectul Organizației Umanitare Concordia „Centrul de zi – Casa Cristina” din Ploiești urmărește creșterea integrării sociale și reducerea discriminării prin prevenirea abandonului și îmbunătățirea activității școlare a copiilor de etnie rromă din cartierul Mimiu din Ploiești, județul Prahova. Organizația Umanitară Concordia se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria din anul 2015.

(w882)

Majestatea Sa Margareta a oferit certificatul de furnizor regal

Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei române, a oferit luna aceasta certificatul de furnizor regal mai multor companii și persoane din România, ale căror produse, creații și servicii sunt apreciate și folosite de Familia Regală.

Avanpremiera producției ”România Neîmblânzită”

În curând, în cinematografe va putea fi vizionată producția ”România Neîmblânzită”, un proiect unic, de proporții uriașe, care dorește să dezvăluie frumusețea sălbatică a țării, frumusețe nealterată, neprelucrată, magică, însă extrem de fragilă.  În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.  Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar ”România Neîmblânzită” va dezvălui toate aceste povești incredibile. La avanpremiera, au fost prezenți președintele României, ASR Principesa Maria și personalități ale vieții culturale.

Seara Fundației Principesa Margareta a României

Majestatea Sa Margareta și tatăl său, Regele Mihai, au creat “Fundația Principesa Margareta a României” acum 28 de ani, în primele luni ale anului 1990. Cu filiale în șase țări, SUA, Marea Britanie, Elveția, Belgia, Franța și România, fundația a început prin a sprijini, caritabil, social, medical și educațional, categoriile defavorizate ale României anilor 1990. După aproape trei decenii, fundația este astăzi mai puternică și mai respectată decât oricând. Proiectele ei sunt considerate un model de implicare socială. Săptămîna trecută, Majestatea Sa, alături de ASR Principele Radu și de ASR Principesa Maria, i-a întîlnit pe câțiva dintre partenerii fundației, cei care au sprijinit cu fidelitate proiectele de-a lungul anilor.

(w882)

 

Prezintă Bogdan Șerban – Iancu

Redactor Diana Ilica

Producător Lidia Voicu

Realizator Ruxandra Țuchel

Foto (c) : familiaregala.ro, SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...