loader
Foto

Galerie foto

La „Arte, carte şi capricii” urmăriţi ediţii speciale dedicate Salonului Bookfest

Odată cu începerea Salonului de carte Bookfest, pe TVR 2 aţi putut urmări ediţiile speciale ale emisiunii „Arte, carte şi capricii”. În acest weekend, vă aşteptăm cu alte trei transmisiuni (vineri şi sâmbătă) de la kilometrul zero al literaturii.

 

UPDATE: Ediţia de sâmbătă, de la ora 15:00, este disponibilă online pe TVR+.

TVR 2 a pregătit, odată cu lansarea celei de-a zecea ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2015, cinci ediţii speciale ale emisiunii „Arte, carte şi capricii”. De miercuri, 20 mai, de la ora 18:30, aţi putut urmări zilnic transmisiuni în direct de la Romexpo, unde echipa emisiunii a stat de vorbă cu cei mai importanţi jucători din industria de carte: autori, traducători, reprezentanţi ai editurilor şi jurnalişti.

Vineri, 22 mai, de la ora 18:30, echipa emisiunii vă aşteaptă la o întâlnire „din paradisul cărţilor” cu poeta Cora Botezatu, prozatorul Cristian Teodorescu, Irene Arsene (Curtea Veche), Adrian Şerban (Polirom). Tot vineri, vom afla care sunt noile apariţii ale editurii Nemira.

Ediţia specială de sâmbătă, 23 mai, începe la ora 15:00, când vom putea urmări lansarea cărţii „Primul pas” a preşedintelui Klaus Iohannis. Din studioul special amenajat, scriitorul Tudor Călin Zarojanu va discuta cu Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca, despre lansarea volumului Album Teatru Masca 25 de ani”; tot în direct vom afla de la Denisa Comănescu despre oferta editurii Humanitas Fiction. Cu Ste­la­ Popescu şi Alexandru Arşinel vom vorbi despre lansarea volumului „Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. O pereche fără pereche”, scrisă de Aurel Storin, la editura All. Iar de la stand, jurnalista TVR Miruna Moraru îl va intervieva cu istoricul Adrian Cioroianu.

Tot sâmbătă, de la ora 19:00, la „Arte, carte şi capricii” vă aducem o colecţie de reportaje şi interviuri realizate cu câţiva din autorii prezenţi la Bookfest. Îl veţi putea urmări pe Mircea Cărtărescu vorbind despre lansarea volumului Poezia şi a audiobook-ului Levant la editura Humanitas; cu Da­niela Zeca Buzura vom discuta despre lansarea volumului „La taclale cu idolii”, carte apărută la editura Polirom; Paul Greşanu, directorul grupului editorial Corint, ne va spune care-i oferta de vară a editurii sale; cu scriitorul Mircea Maliza vom vorbi despre ultimul său roman, „Secolul meu scurt”, iar traducătorul Tudor Şandru ne va introduce în universul lui Marquez, odată cu lansarea noii ediţii „Un veac de singurătate”, la editura RAO.

Bookfest a ajuns la cea de-a zecea ediţie, după ce a fost lansat în 2006, iar în acest an sunt organizate peste 300 de evenimente, la care participă cele aproximativ 200 de edituri. „[Numit iniţial] Târgul de Carte, el a  a apărut în  2006 ca un efort al editorilor de a face ceva între ei. Din 2010 am devenit un salon de carte, prin faptul că în fiecare an avem invitată o ţară. O ţară de onoare care depune eforturi financiare pentru a avea un schimb cultural între  cele două ţări prin traduceri, prin vizite,  şamd. Anul acesta ţara invitată este Cehia, sub un slogan foarte frumos: «Cehia, republica literaturii»”, a spus Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editurilor din România, la prima ediţie a emisiunii, de pe 20 mai.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...