loader
Foto

Jurnalistul Sorin Burtea, premiat cu distincția "ACTA non verba!"

Moderatorul şi producătorul Sorin Burtea a primit distincţia "ACTA non verba!" pentru promovarea Centenarului Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, în cadrul ediţiei din acest an a Galei Premiilor UZPR.

 

De aproape 50 de ani este în slujba profesiei de jurnalist și de circa tot atâţia contribuie la îndeplinirea misiunii Televiziunii Române.

(w882) diploma

S-a născut pe 28 aprilie 1953 în Câmpulung Muscel. Este absolvent al Facultăţii de Ziaristică a Universităţii din Bucureşti. A început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje şi emisiuni economico-sociale la radio. În 1980 a fost angajat în Televiziunea Română. De atunci lucrează în acelaşi domeniu, cel economic.

(w882) portret Bu

De-a lungul carierei în televiziune a realizat şi coordonat emisiuni precum "Reflector", "Economia încotro?", "Studioul economic", "Ziua de mâine", care au adus cote de audienţă foarte mari pe fenomenul infracţionalităţii economice şi al crimei organizate, chiar înainte ca legea să definească aceste elemente.

A coordonat campania "Învinge apele!" din emisiunea "Interes general", de pe TVR 1, un proiect ambiţios, o premieră în România, dar şi campania "Solicitaţi bonul fiscal!" tot pe TVR1.

(w882) pupitru Bu

Toată viaţa i-au plăcut confruntările faţă-n faţă cu invitaţi inteligenţi. În prezent realizează emisiunea Investiţi în România! pe TVR Internaţional, un program care se apropie de 20 de ani de existenţă în grila postului românilor de pretutindeni.

De nenumărate ori a prezentat proiectele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, al cărei membru fondator este şi a pledat pentru respectarea prin lege a drepturilor jurnaliştilor.

Sorin Burtea, producător TVR, a susţinut pe plan naţional şi internaţional activităţile breslei necondiţionat, singurul crez fiind cel al promovării jurnalismului profesionist.

Felicitări și la cât mai multe realizări profesionale!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...