loader
Foto

Junior Eurovision 2020: Australia se retrage din concurs

Țara Galilor a fost prima țară care și-a confirmat retragerea de la viitoarea ediție a Eurovisionului Junior din 2020 în Polonia, din cauza restricțiilor COVID-19. Acum, echipa din Australia a confirmat că urmează să facă același lucru.

 

Un purtător de cuvânt al SBS a declarat pentru wiwibloggs: „Din cauza restricțiilor actuale și a incertitudinii privind situația, Australia nu va concura la Eurovision Junior 2020. Am informat EBU despre decizia noastră.”

Aceasta va fi prima dată când Australia nu participă la concursul Eurovision Junior de la debutul său în 2015.

Cum afectează pandemia Australia?

Australia are în prezent restricții puternice. Cetățenii nu au voie să călătorească în străinătate, au restricții serioase la frontieră, care nu vor fi ridicate până în 2021.

Pe plan intern, Australia a început să vadă primele semne al unui al doilea val de coronavirus. Victoria a fost forțată să își închidă frontierele interne din cauza creșterii puternice a cazurilor de coronavirus. Alte state au plasat, de asemenea, restricții asupra călătoriei interstatale.

Australia a făcut deja modificări în procesul de selecție pentru Eurovision 2021. În loc să folosească finala națională Australia Decides, câștigătoarea 2020, Montaigne a fost selectată intern și pentru 202. Deocamdată nu se știe cum va fi aleasă melodia cu care ea va merge la Rotterdam.

Eurovision Junior și pandemia COVID-19

Junior Eurovision 2020 va avea loc la Varșovia, Polonia, pe 29 noiembrie, într-un mare studio de televiziune.

Lista țărilor confirmate cuprinde în prezent 13 state - Belarus, Franța, Georgia, Germania, Irlanda, Italia, Kazahstan, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Spania și Ucraina.

Țara Galilor, care a participat la concurs din 2018 încoace, a anunțat recent că s-a retras din concurs din cauza incertitudinii globale actuale.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...