loader

JO 2012 – concurentul Referendumului

Transmisiunile în direct de la TVR 1 „au ţinut piept”, ca audienţă, evenimentului politic al zilei  

 

Probele de gimnastică, scrimă, judo sau canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra s-au numărat printre punctele de interes ale românilor duminică, ziua în care, pe plan intern, se derula unul dintre cele mai importante evenimente ale anului – Referendumul organizat pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Timp de mai multe ore, transmisiunile în direct de la Olimpiadă au poziţionat TVR 1 pe primul loc în topul audienţelor.

Probele de gimnastică feminin – calificări, scrimă masculin individual sabie – eliminări, judo feminin – preliminarii, canotaj masculin şi feminin – serii, transmise live în intervalul 12.14-14.09, au adus pentru TVR 1 ipostaza de lider de audienţă, cu o medie de 520.000 de telespectatori la nivel naţional (rating[1]mediu de 2,7% şi o cotă medie de piaţă[2] de 9,8%). Dintre acestea, cea mai vizionată competiţie a fost cea de canotaj feminin, comentată pentru telespectatorii TVR de Sorin Hobana; pe durata acesteia (13.50–14.09), la TVR 1 se uitau, în medie, 706.000 de români, ceea ce corespunde unui rating mediu de 3,7% şi unui share mediu de 12,9%.

TVR 1 s-a clasat pe primul loc în clasamentul audienţelor de duminică şi în intervalul 15.48-18.00, când erau transmise în direct de la Londra probele descrimă masculin individual sabie – eliminări, judo feminin – semifinale, judo masculin – recalificări şi gimnastică feminin – calificări. Cum gimnastica este unul dintre sporturile preferate ale românilor şi unde echipa noastră are mai multe şanse la medalii, era de aşteptat ca această competiţie să fie şi cea mai urmărită. Astfel, în intervalul orar 17.22-18.00, o medie de 770.000 de telespectatori din toată ţara aveau televizoarele deschise pe TVR 1, principalul canal al Televiziunii Române înregistrând un rating mediu de 4% şi o cotă medie de piaţă de 14,1%.

Din 27 iulie, TVR transmite Olimpiada în direct, prin canalele sale TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD, dar şi pe jo2012.tvr.ro[3], site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra. Ceremonia oficială de deschidere a putut fi urmărită simultan la TVR 1, TVR HD şi jo2012.tvr.ro.

 

*** TVR este principala televiziune care transmite Jocurile Olimpice de la Londra *** TVR este locul unde putem vedea toţi sportivii români în competiţie *** TVR este singura televiziune care a susţinut România la Jocurile Olimpice, de-a lungul timpului.

Jocurile Olimpice se văd la TVR

În mod tradiţional, Televiziunea Română oferă cele mai importante competiţii sportive pentru români. TVR a început difuzarea Jocurilor Olimpice în 1964, cu ediţia desfăşurată la Tokio.

Anul acesta, TVR transmite, pe posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, un număr record de ore – aproximativ 400, cărora li se vor adăuga cele aproape 300 de ore de Jocuri Olimpice difuzate la calitate înaltă, pe TVR HD (transmisiuni live, simultan cu celelalte canale sau înregistrări), precum şi rezumate, studiouri şi Buletine Olimpice. Toate competiţiile din cadrul JO 2012 la care iau parte sportivi români se văd la TVR.

Anul acesta, TVR a lansat site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra,www.jo2012.tvr.ro, unde românii pot urmări live competiţiile şi unde pot rămâne conectaţi non-stop la atmosfera Olimpiadei. Imaginile de arhivă cu sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice pot fi văzute online în exclusivitate pe platforma video a Televiziunii Române –www.tvrplus.ro.


[1] Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

 

[2] Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

 

[3] TVR, în calitate de official broadcaster al Jocurilor Olimpice de la Londra, are dreptul de a difuza online competiţiile din cadrul acestui eveniment numai pe teritoriul României. Prin urmare, transmisiunile în direct de pe jo2012.tvr.ro pot fi accesate doar din interiorul ţării.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...