loader
Foto

Galerie foto

Iuliana Tudor a prezentat Gala Crucea Roşie la TVR 1

Prima ediţie a Galei Naţionale a Voluntarului de Cruce Roşie din România aduce recunoaştere publică celor care au avut o contribuţie semnificativă în desfăşurarea activităţilor filialelor de Cruce Roşie, pe parcursul acestui an. Gala s-a difuzat la TVR 1 pe 8 decembrie, de la ora 21.00.  

 

Vineri, 8 decembrie, TVR 1 a difuzat prima ediţie a Galei Naţionale a Voluntarului de Cruce Roşie din România.

Iniţiat de Societatea Naţională de Crucea Roşie din România, evenimentul a dat şi startul campaniei umanitare de strângere de fonduri pentru suţinerea centrelor de zi pentru copii şi tineri proveniţi din comunităţi dezavantajate din România.

(w882)

În urma etapei de preselecţie a voluntarilor nominalizaţi de filialele de Cruce Roşie din toată ţara, au fost selectaţi 18 finalişti pentru şase categorii de activitate de Cruce Roşie. În etapa a doua a concursului, voluntarii finalişti au fost jurizaţi de o comisie formată din şapte membri ai Comitetului de Direcţie al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie. Câştigătorii, stabiliţi pe baza punctajului obţinut în ultima etapă de jurizare, au fost premiaţi de Crucea Roşie Română în cadrul primei Gale Naţionale a Voluntarului de Cruce Roşie. Astfel, vineri seară, la TVR 1 vom afla câştigătorii premiilor pentru următoarele categorii: Voluntarul anului, Proiectul de voluntariat al anului, Voluntarul anului în domeniul pregătirii şi intervenţiei la dezastre, Voluntarul anului în domeniul educaţiei pentru sănătate, Voluntarul anului în domeniul primului ajutor, Voluntarul anului în domeniul social.

(w882)

Premiile Galei Naţionale a Voluntarului de Cruce Roşie au fost oferite de reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, împreună cu reprezentanţi ai Crucii Roşii Române: Vice-Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie - dr Kerem Kînîk, directorul biroului regional Zona Europa al Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, dr. Simon Missiri; delegatul Regional pe Europa al Crucii Roşii Daneze, responsabil pentru parteneriatul cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, Christian Robdrup Johansen; Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne din România - Raed Arafat; directorul general al Crucii Roșii Române - Ioan Silviu Lefter şi Margareta Pâslaru – membru de onoare al Crucii Roșii Române. Iar Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Roşii Române, a prezentat, ca în fiecare an, spectacolul.

(w882)

Evenimentul a avut loc pe 21 noiembrie 2017 la Pavilionul Romexpo din Bucureşti, momentele artistice fiind susţinute, voluntar, de trupa Bere Gratis, Liviu Teodorescu, Alina Eremia, Ilinca şi Alex Florea, Cobzality, Adda, Corina şi Irina Rimes.

(w882)

Gala Naţională a Voluntarului de Cruce Roşie din România a fost şi cadrul în care a fost lansată campania umanitară de strângere de fonduri pentru susţinerea Centrelor E.G.A.L. pentru copii şi tineri defavorizaţi din România.

(w882)

(w882)

Începând din 2014, Crucea Roşie Română a pus bazele a trei centre de zi în trei dintre cele mai sărace zone din ţară: Botoşani, Craiova şi Lupeni. În cei trei ani de proiect, 326 de copii au primit zilnic o masă caldă şi ajutor la teme, de asemenea 1.638 de persoane (tineri şi adulţi) au beneficiat de sesiuni de dezvoltare a abilităţilor de viaţă. Prezenţa la şcoală şi rezultatele şcolare ale copiilor beneficiari s-au îmbunătăţit considerabil. „Crucea Roşie Română nu a înfiinţat trei centre de zi, ci a creat un model de incluziune socială pe care ne dorim şi avem capacitatea să îl replicăm la nivel naţional”, a precizat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române. Efortul financiar pentru continuarea acestui proiect timp de un an este de aproximativ 35.000 euro pentru fiecare centru. Oricine doreşte poate contribui la viitorul copiilor nevoiaşi. Informaţii suplimentare se găsesc site-ul www.crucearosie.ro. Campania de strângere de fonduri va fi activă până în data de 15 ianuarie 2018.

TVR Intervaţional a difuzat Gala Crucea Roşie pe 10 decembrie, începând cu ora 16.00.

Foto: FB Crucea Roşie Română

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...