loader
Foto

Galerie foto

Best of Nocturne: Ioan Holender

În preajma Festivalului George Enescu, TVR 1 a programat interviul realizat de Marina Constantinescu în 2013 cu Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului. Interviul a putut fi urmărit de la ora 01:00.

 

August 2015:

Onorăm Festivalul George Enescu şi muzica ce te aşază în centrul Universului în felul nostru! De aceea, v-am propus o ediţie de colecţie: NOCTURNE cu Marina Constantinescu si Ioan Holender, fostul director al Operei de Stat din Viena (1992-2010) şi directorul artistic al Festivalului:  "Nu poti sa faci arta din calcul, trebuie sa faci arta din convingere".

Octombrie 2013:

Noul sezon al emisiunii Nocturne debutează cu un invitat special: Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internaţional George Enescu, recent încheiat. Emisiunea va putea fi urmărită la TVR 1, TVR HD, dar şi pe www.tvrplus.ro.

Realizată şi moderată de Marina Constantinescu, prima ediţie Nocturne din noul sezon este un omagiu adus participanţilor extraordinari şi prestaţiilor încântătoare de la această ediţie a Festivalului George Enescu.

Din perspectiva mea, şi nu numai a mea, Festivalul Enescu arată că România nu este reprezentată de mâncători de lebede şi cerşetori prin lume, ci că este reprezentată şi de acest festival de o calitate internaţională, care este unul dintre foarte puţinele, nu vreau să zic singurul factor al României de astăzi care dă ţării acesteia imaginea pe care, după părerea mea, o merită şi ar trebui să o aibă, dacă nu ar fi o serie întreagă de «dacă-uri»“, mărturiseşte Ioan Holender.

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR1.

Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile." Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook - Nocturne.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...