loader
Foto

Invitaţii de onoare ai Salonului de Carte Bookfest - ediţia 2013

Tobias Voss, directorul Dep. Relaţii Internaţionale din cadrul Târgului de Carte de la Frankfurt, vine astăzi la „România frumoasă" (ora 19.00, TVR 2)

 

Nu mai puţin de 24 de oaspeţi vor sosi în România cu ocazia Salonului de Carte Bookfest, ediţia 2013, din partea invitaţilor de onoare: Germania, Austria şi Elveţia – ţări prezente la Bucureşti sub umbrela proiectului „Trei ţări, aceeaşi limbă”. Numărul impresionant al invitaţilor, precum şi al evenimentelor promit să facă din proiectul „Trei ţări, aceeaşi limbă” cea mai spectaculoasă prezenţă la Bucureşti din istoria programului.

Iubitorii de ​literatură vor avea ocazia să îi întâlnească la ediţia de anul acesta a Salonului de Carte Bookfest pe laureaţii Premiului Naţional al Cărţii din Germania – Uwe Tellkamp şi Katharina Hacker, pe laureatul Cărţii anului 2011 din Elveţia – Cătălin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanţi prozatori austrieci ai momentului – Michael Stavarič şi Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) şi Christian Haller (Elveţia) – prozatori de limba germană îndrăgostiţi de România şi preţuiti de cititorii autohtoni, precum şi pe trei dintre reprezentanţii generaţiei tinere de prozatori de limba germană – Saša Stanišić, Julya Rabinowich (Germania) şi Jolanda Pinel (Elveţia).

Boris Buden, cunoscut deopotrivă ca scriitor, filosof şi teoretician cultural, născut în Croaţia şi stabilit la Berlin, se află de asemenea pe lista invitaţilor de onoare la Bookfest 2013, unde va lua parte la o masă rotundă. Simon Geissbühler, istoric, specialist în problematica celui de-al Doilea Război Mondial, îşi va prezenta la Bookfest două titluri traduse în limba română.

Prezenţa la Bucuresti a lui Kirsten Boie, poate cea mai cunoscută autoare de literatura pentru copii şi tineret de limba germană a momentului, laureată a zeci de premii literare, va fi, cu siguranţă, una dintre surprizele programului dedicat copiilor la Bookfest. Ei i se alatură austriaca Renate Habinger, una dintre cele mai promiţătoare ilustratoare de carte de astăzi.

Invitaţii amintiţi vor fi însoţiţi de 3 specialişti ai Târgului de Carte de la Frankfurt (în digital publishing – Carsten Schwab – şi marketing editorial – Katharina Thiel şi Selma Wels), precum şi de 4 specialişti în traductologie (care vor participa la o dezbatere organizată de Traduki, una dintre cele mai active fundaţii care susţin traducerile din Sud-Estul Europei).

Artistul conceptual austriac Josef Trattner îşi va prezenta la Bookfest 2013 unul dintre cele mai recente proiecte ale sale, derulat în România cu puţin timp în urmă, „Divanul călător”, la care au luat parte 9 scriitori români.

Muzicienii Mieze Medusa şi Textor sunt cei care vor susţine momente de slam poetry şi rap, atât la Bookfest, cât şi în Club Control.

La invitaţia Asociaţiei Editorilor din România, Germania, Austria şi Elveţia sunt invitate de onoare ale celei de a VIII-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Participarea trinaţională se va desfăşura sub motto-ul „Trei ţări, aceeaşi limbă” şi va prezenta literatura de limba germana, din 29 mai până pe 2 iunie 2013.

Standul comun al Germaniei, Austriei şi Elveţiei va avea o suprafaţă de 120m2 şi va fi amplasat în Hala C4-C5. În centrul său, se va afla o amplă expoziţie de carte, cuprinzând noutăţi editoriale din toate domeniile. În acelaşi stand este prevăzut şi un spaţiu de manifestări, precum şi o librărie cu cărţi în limba germană. Autori, editori, ilustratori, traducători şi jurnalişti din cele trei ţări de limbă germană vor sta la dispoziţia publicului şi a specialiştilor, pe tot parcursul celor cinci zile de târg.

Organizatorii evenimentului: Goethe-Institut Bukarest, Forumul Cultural Austriac, Frankfurt Book Fair,  Ambasada Republicii Federale Germania, Ambasada Austriei, Ambasada Elveţiei.

Proiectul este sprijinit de: Ministerul de Externe al Republicii Federale Germania, Uniunea Centrala a Editorilor şi Librarilor din Austria, Ministerul Învăţământului din Austria, Pro Helvetia, Uniunea Librarilor şi Editorilor din Elveţia, Fundaţia traduki, Frankfurt Academy, Prior, Advantage Austria.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...