loader
Foto

Invitați de marcă, în această săptămână, la „IERI-AZI-MÂINE”

Corina Dănilă aduce personalitățile care au făcut istorie în România. De luni până vineri, de la ora 16:00, vă așteaptă pe TVR 2 cu: Gheorghe Turda, Gelu Nițu, Gabriel Dorobanțu, Ivan Patzaichin și Alexandra Velniciuc.

 

Săptămâna începe în forță cu Gheorghe Turda. Luni, 15 decembrie, în ziua dedicată muzicii populare, Corina Dănilă vă așteaptă cu vocea Maramureșului, cântărețul care a dus folclorul românesc în peste 40 de țări și a avut, de-a lungul carierei, peste 80 de turnee. Gheorghe Turda vorbește la „IERI-AZI-MÂINE” despre primele sale momente pe scenă și cum s-a împletit cariera de muzician cu cea de locotenent-colonel.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Gelu Nițu este invitatul care ne va vorbi pe 16 decembrie, despre frumusețea vieții pe scenă, întrucât marți este ziua dedicată teatrului. Cunoscutul actor al Teatrului Odeon mărturisește într-un interviu că a debutat... de patru ori. „Prima oara în anul III,  la Teatrul Bulandra alături de Radu Beligan, Marin Moraru și Ileana Predescu  în «Transplantul inimii necunoscute», a doua oară  în anul IV, invitat la Ploiești, unde mi s-a oferit rolul principal în „Omul  care”, iar a treia oară la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț  ca actor cu patalama, rolul principal în «Seful sectorului suflete» iar a patra oară s-a întâmplat în Sala Majestic a Teatrului Odeon, care a fost inaugurată cu «Zamolxe» de Lucian Blaga, cu mine în rolul lui Zamolxe”, spunea Nițu într-un interviul realizat de Pro TV.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În mijlocul săptămânii, miercuri, 17 decembrie, vom reauzi câteva din piesele care au făcut furori printre români: „Hai, vino iar în gara noastră mică”, „Să nu vii iar să mă cauți”, „Te-am visat ca niciodată” sau „Cheamă-mă din nou la tine”. Gabriel Dorobanțu, este invitatul Corinei Dănilă în ziua dedicată muzicii ușoare. Vom vorbi cu muzician despre cele mai frumoase momente din cariera sa, vom vedea care-i sunt cele mai dragi piese și vom afla care-i sunt –planurile de viitor.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Dacă e joi, facem loc colegilor de la Sport. În ziua dedicată sportului, Alina Alexoi – prezentatoarea ediție – îl aduce în platou pe Ivan Patzaichin. De la ora 16.00, cvadruplul laureat cu aur la Jocurile olimpice ne povestește câteva dintre cele mai frumoase momente din cariera sa sportivă, iar din Arhiva de Aur a TVR, Alina Alexoi ne aduce momentele de glorie ale sportivului.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Încheiem săptămâna cu ziua dedicată divertismentului. Vineri, 19 decembrie, actrița Alexandra Velniciuc aduce un omagiu Vasilicăi Tastaman, unul dintre fondatorii Teatrului de Comedie și celebră pentru rolurile din „BD în alertă”, „Veronica”, „Astă seară dansăm în familie” sau „Păcală”. Despre Vasilica, Radu Beligan mărturisea: „Aş spune fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea niciun fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie, cum să vă spun? Eu n-am ce sa vă povestesc despre Vasilica, ea însăşi este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viaţa mea”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***

Emisiunea IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.