loader
Foto

O pledoarie pentru investiții

Despre investiții, în special în sectoarele care cresc calitatea vieții, aflați în ediţia ”Investiți în România!”, redifuzată pe 1 februarie, ora 21, la TVRi. Protagoniştii sunt reprezentanți ai autorităţilor locale și specialişti de la Bruxelles.

 

Cămașa locală, mai aproape decât paltonul de la Capitală

Când „centrul” este descentrat (sună cunoscut?!), speranța rămâne la nivel local. Spiritul comunitar pare a fi cel care îi responsabilizează mai bine pe aleșii locali. Iar alegerile lor de acum se potrivesc mai mult cu ce au promis atunci, la alegeri. La ediția din 19 octombrie 2021 a emisiunii ”Investiţi în România!” am discutat despre dezvoltare urbană și rurală în România europeană cu:

ADRIAN-DRAGOŞ BENEA - membru al Parlamentului European

CONSTANTIN TOMA - preşedinte executiv Asociaţia Municipiilor din România, primar Buzău

GHEORGHE DĂMIAN - primar Ciugud, Alba.

(w882)

***

Octavian-Dragomir JORA a discutat cu Adrian-Dragoş BENEA, membru al Parlamentului European, despre iniţiativele pentru dezvoltare regională, cu accent pe nevoile comunităților locale din țară și proiectele de atragere a fondurilor în perioada 2021 – 2027.

În studioul emisiunii s-a aflat Constantin TOMA, preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România şi primarul Buzăului, cu care am vorbit despre programele care schimbă faţa administraţiei locale, investiţii pentru generaţiile viitoare.

Acestora li s-a alăturat Gheorghe DĂMIAN, primarul comunei Ciugud din judeţul Alba, o localitate model de bune practici pentru şcoala smart şi sistemele de reciclare, pentru administraţii din Polonia şi Germania.

Jurnalistul Răzvan ONESA v-a propus un interviu cu Cristian GHINGHEŞ, viceprimarul Bacăului, pe tema proiectelor pentru tinerii plecaţi la muncă în diaspora şi nu numai, iar jurnalista Cristina LEORENŢ v-a făcut cunoştinţă cu Alexandru PANAIT, dezvoltator E-PrimariaTa.ro, un tânăr it-ist care cercetează în Statele Unite ale Americii, pentru noua Europă digitală, în timp ce la noi, digitalizarea administrației rămâne un proces greoi.

***

Această ediție se difuzează pe TVR Internaţional pe 01.02.2022, ora 21:00 şi 02.02.2022, orele 04:00 şi 12:00 (ora României).

 

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

***

Partenerul emisiunii:

(w100) hotel sigl O investiție făcută de români

https://www.hotelmarivila.ro/ro;

https://www.facebook.com/MariVilaHotel

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...