loader
Foto

Interviurile şi Reportajele Telejurnalului vin cu premiere la TVR 1

Mihai Constantin stă de vorbă cu Regele Cioabă la Interviurile Telejurnalului, sâmbătă, iar la Reportajele Telejurnalului, Camelia Csiki vorbeşte despre adevăr şi mit în relatarea faptelor istorice, duminică.

 

Înaintea zilei internaţionale a romilor, Mihai Constantin a stat de vorbă cu însuşi „Regele Cioabă”, în palatul acestuia de la Sibiu, interviu pe care telespectatorii îl vor putea vedea sâmbătă, 6 aprilie, la Interviurile Telejurnalului de la TVR 1, după principala emisiune de ştiri de la ora 20.00. Varianta extinsă a interviului acordat TVR de către Florin Cioabă poate fi urmărită pe noul site de ştiri al TVR, stiriletvr.ro, după difuzarea de către TVR 1 a unei părţi din dialogul dintre Florin Cioabă şi jurnalistul Mihai Constantin.

Florin Cioabă este vicepreşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor. Ziua internaţională a romilor se sărbătoreşte din 1971 pe 8 aprilie.  În municipiul Sibiu, se desfăşoară în zilele de 7 şi 8 aprilie, cea de-a VIII-a ediţie a Congresului Internaţional al Romilor. Se vor afla în România, pentru a participa la acest congres, reprezentanţi ai etniei din peste 30 de ţări.

Reporterul TVR Camelia Csiki ne provoacă, la Reportajele Telejurnalului de duminică, 7 aprilie, cu mai multe întrebări despre istoria învăţată la şcoală.

Unde se află adevărul şi unde începe mitul în relatarea faptelor istorice? Câtă mistificare s-a regăsit în manualele de istorie ale generaţiilor formate în anii comunismului? Istoricii Lucian Boia, Bogdan Murgescu, Mihai Manea şi Dorin Dobrincu sunt câteva dintre personalităţile care formulat răspunsuri la întrebările Cameliei Csiki. Duminică seara, la Reportajele Telejurnalului de la TVR1 şi online, pe site-ul stiriletvr.ro, urmăriţi reportajul despre mitul şi adevărul din istoria românilor.

Exclusivităţile, Interviurile şi Reportajele Telejurnalului TVR 1 pot fi urmările şi online. Ample analize pe diverse teme pot fi accesate pe stiriletvr.ro, site-ul de ştiri al TVR, relansat pe 3 aprilie. Conţinutul site-ului este unul dinamic, permanent actualizat, cu cele mai importante subiecte ale zilei şi cele mai noi informaţii.

Site-ul de ştiri al TVR – stiriletvr.ro - acoperă toate domeniile de interes pentru utilizatorul modern, de la actualitatea ştiinţifică şi tehnologică, până la informaţiile de ultimă oră din sport, fiind un produs al Direcţiei Ştiri a TVR.

FILM.TVR.RO

Logo

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

Teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, difuzat la TVR Cultural în memoria lui Constantin Cojocaru. Regizorul Jon Gostin: Pierderea sufletului este adevărata maladie a omului contemporan | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 22.00, TVR Cultural difuzează, în memoria actorului Constantin Cojocaru, teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, după ...