"Inocenţi cu mâini murdare" încheie actuala serie Chabrol la Filmul de artă

TVR2 | Vineri, 19 Februarie 2021
Duminică, 21 februarie, de la 22.10, la TVR 2 ați putut urmări producţia lui Claude Chabrol în care interpreta principală, actriţa Romy Schneider, este singura femeie din distribuţia filmului.

Duminică, 21 februarie, TVR 2 a încheiat actualul ciclu dedicat la Filmul de artă regizorului Claude Chabrol, considerat precursorului cinematografiei franceze moderne, omul care a revoluţionat această industrie.

Inocenţi cu mâini murdare este un thriller în coproducţie Franţa-Italia-Germania, cu Romy Schneider, Rod Steiger, Francois Maistre şi Paolo Giusti în rolurile principale.

Într-un interviu, Claude Chabrol declara că: Inocenţi cu mâini murdare este un film bizar în care Romy Schneider a fost singura femeie din film - chiar și figuraţia a fost formată din bărbaţi - și era interesant să vezi că această fată putea face faţă la oricine şi orice.

Acţiunea se petrece la Saint Tropez, iar frumoasa Romy Schnider o interpretează pe Julie Wormster care, împreună cu amantul ei, care-i este şi vecin, pune la cale asasinarea bogatului ei soţ, un afacerist beţiv cu 18 ani mai mare decât ea. Numai că lucrurile scapă de sub control şi Julie se trezeşte din vânător, suspectul principal.

 

TVR +
Canalul TVR YouTube