loader
Foto

„Înainte de potop”, documentar produs şi prezentat de Leonardo DiCaprio

Din Groenlanda până în Sumatra. Activistul de mediu Leonardo DiCaprio călătoreşte pentru a ne prezenta impactul devastator al schimbărilor climatice asupra vieţii pe pământ. „Înainte de potop” este în premieră la TVR 1, vineri, 29 septembrie, de la 22.20.

 

Eforturile din ultimii ani ale activistului de mediu Leonardo DiCaprio de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice s-au concretizat într-un film documentar, pe care TVR 1 îl difuzează în două părţi vineri, 29 septembrie, de la 22.20 şi 6 octombrie, de la 21.35. Documentarul Înainte de potop reprezintă un manifest prin care starul de la Hollywood speră să mobilizeze publicul şi să-i determine pe liderii lumii să ia măsuri, înainte să fie prea tarziu.

(w882)

(w882)

Leonardo DiCaprio - activist de mediu şi Mesager pentru Pace al ONU pe tema schimbărilor climatice - călătoreşte din Groenlanda până în Sumatra pentru a prezenta telespectatorilor impactul devastator al schimbărilor climatice asupra vieţii pe pământ. Filmul este o relatare informativă captivantă despre modul în care societatea poate preveni dispariţia speciilor, ecosistemelor şi comunităţilor indigene aflate în pericol în diverse colţuri ale lumii.

(w882)

„Unii încă spun că schimbările climatice nu au legatură cu omul, dar aşa cum o spune răspicat un om de ştiinţă în film, este ca şi cum ai nega că gravitatea există. Peste 97% dintre studiile ştiintifice spun că noi suntem cei care provocăm aceste schimbări”, spune Leonardo DiCaprio.

(w882)

Actorul, care pentru filmul documentar Înainte de potop/Before The Flood este producător şi prezentator, a adunat informaţii şi imagini din călătoriile sale în jurul lumii, imagini care aduc dovezi clare ale crizei ecologice tot mai grave care afectează planeta. În film, el analizează în profunzime cauzele crizei de mediu ce se adânceşte continuu şi dezvăluie posibile soluţii practice prin care putem ajuta la salvarea planetei.

(w882)

Între filmările pentru pelicula The Revenant (care i-a adus actorului mult râvnitul Oscar pentru cel mai bun actor), Leonardo DiCaprio s-a întâlnit pentru a discuta şi cu activişti, oameni de ştiinţă, cercetători de vârf de la NASA şi lideri mondiali. Printre aceştia, foştii preşedinţi ai Statelor Unite Barack Obama şi Bill Clinton, secretarul general al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon şi Papa Francisc. Toate discuţiile apar în filmul Înainte de potop.

(w882)

(w882)

(w882)

Pasionatul activist de mediu DiCaprio a intervievat persoane atât din ţări în curs de dezvoltare, cât şi din ţări ultradezvoltate. Toţi cei care au stat de vorbă cu el vin, în film, cu puncte de vedere unice şi idei pragmatice reale pentru ceea ce ar putea fi făcut azi – şi în viitor: transformarea sistemelor economice şi politice din întreaga lume în instituţii prietenoase cu mediul.

(w882)

Schimbările climatice reprezintă poate cea mai puternică ameninţare pentru planeta noastră. Documentarul Înainte de potop îi încurajează pe locuitorii acesteia să-şi unească eforturile pentru a deveni o forţă care să se implice acum, tocmai pentru a ne asigura supravieţuirea.

(w882)

Filmul, lansat în toamna anului 2016, a intenţionat să transmită şi un avertisment înaintea alegerilor prezidenţiale americane de anul trecut pentru ca oamenii să aleagă lideri ce au pe lista de priorităţi politice şi schimbările climatice.

(w882)

Documentarul Înainte de potop este produs de Leonardo DiCaprio, Brett Ratner, Fisher Stevens (premiat de asemenea cu Oscar), James Packer, Jennifer Davisson şi Trevor Davidovski, avându-l ca producător executiv pe Martin Scorsese.

Telespectatorii îl pot urmări în premieră la TVR 1 vineri, 29 septembrie, de la ora 22.20. Partea a doua a documentarulul va fi difuzată de TVR 1 pe 6 octombrie, tot vineri, de la 21.35.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...