loader
Foto

În fiecare vineri, la TVR 1 avem miniseria BBC despre cel mai faimos detectiv

„Misterele adevăratului Sherlock Holmes: Doctorul Bell şi domnul Doyle” aduce din 7 mai, în fiecare vineri, de la ora 21.10, pe parcursul a 5 săptămâni, un thriller palpitant la TVR 1.| VIDEO

 

Producătorii BBC au găsit o variantă inteligentă de a aborda cu totul altfel subiectul Sherlock Holmes - care stă la baza filmului, fără ca acesta să apară, de fapt, în această miniserie de televiziune.



Scenariul este cu atât mai surprinzător cu cât el îmbină realitatea cu ficţiunea. Personajul central al întregii naraţiuni este autorul care i-a dat viaţă lui Sherlock Holmes, scriitorul Sir Arthur Conan Doyle. El ne desluşeşte cum a creat acest personaj, cine i-a fost model şi care au fost elementele principale care au stat la baza romanelor sale. Sau mai pe scurt,  care sunt „Misterele din spatele adevăratului Sherlock Holmes” – cine a fost omul din viaţa reală care a devenit faimosul personaj al scriitorului.

(oar_w460)

Rolul doctorului Joseph Bell, omul care a inspirat personajul Sherlock Holmes este interpretat de celebrul actor scoţian Ian Richardson, cel care, printre altele, a interpretat în două producţii de succes rolul lui Sherlock: „Semnul celor patru” şi „Câinele din Baskerville”.

Acţiunea se desfăşoară în Edinburgh, la sfârşitul secolului 19. Tânărul Arthur Conan Doyle şi mentorul său, doctorul Joseph Bell, expert în medicină legală, îşi unesc forţele pentru a rezolva cele mai misterioase cazuri de crimă. Doctorul Bell - care va deveni mai târziu sursa de inspiraţie pentru celebrul erou al lui Doyle, detectivul Sherlock Holmes – este adeptul metodelor neconvenţionale şi se foloseşte de remarcabilul său simţ al observaţiei pentru a interpreta realitatea. Tânărul Doyle, student la medicină, este marcat de uciderea colegei lui, Elspeth, de care era îndrăgostit, şi devine obsedat să-l găsească pe autorul crimei, care ar putea fi un politician de vază.

MISTERELE ADEVĂRATULUI SHERLOCK HOLMES: DOCTORUL BELL ŞI DOMNUL DOYLE (DR. BELL AND MR. DOYLE: THE DARK BEGINNINGS OF SHERLOCK HOLMES – Regatul Unit, 2000)
Regia: Paul Seed
Cu: Ian Richardson, Robin Laing, Charles Dance, Dolly Wells

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...