loader
Foto

Un stil de viață sănătos, la „În direct cu viața!”| VIDEO

De luni până joi, Liana Stanciu v-a așteptat cu invitați care au răspuns unor întrebări care ne frământă pe toți, despre viață și provocările ei.

 

Joi, 4 iunie

O parte din viața noastră este amânată. Este vorba despre toate acele evenimente, concerte și festivaluri pe care ni le doream. Din păcate anul ăsta ele au fost amânate, chiar dacă organizatorilor le-a fost foarte greu să ia această decizie; până la urmă s-a hotărât: în 2020 nu vom avea evenimente cu mai mult de 1000 de oameni. Ce spun organizatorii și ce se întâmplă cu biletele cumpărate, vom afla #indirectcuviata.

Miercuri, 3 iunie

Alianța România Fără Orfani (ARFO) a lansat campania “Adopția este iubire” cu ocazia zilei de 2 iunie – Ziua Națională a Adopției. Campania este derulată prin intermediul site-ului www.ziuaadoptiei.ro și își propune să conștientizeze societatea cu privire la nevoia copiilor lipsiți de îngrijire părintească de a avea o familie.
Studii recente arată că, un copil care intră în sistem instituționalizat pierde 1-2 puncte de IQ în fiecare lună , este de 10 ori mai vulnerabil în fața traficului de persoane  și de 4 ori mai probabil să încerce să-și ia viața . Concluzia acestor studii este că cea mai bună soluție pentru un copil care nu are familie este tot o familie.
Mai multe familii adoptive și-au spus deja experiența pe www.ziuaadoptiei.ro iar organizatorii au oferit resurse video despre mituri cu privire la adopție, impactul traumei, atașament, reglarea emoțiilor, dar și sugestii despre cum poate fi susținută adopția de către cei care nu au posibilitatea de a adopta un copil.
În România, sunt peste 50.000 de copii în sistemul de protecție al copilului iar 9.000 de copii intră în sistem anual din cauza abandonului sau a tragediilor prin care trec, fie că este vorba de abuz, neglijență, decesul părinților, detenția acestora sau alte cauze. Peste 3.000 de copii sunt momentan adoptabili însă doar puțin peste 1.000 sunt efectiv adoptați. Discutăm despre aceste lucruri cu Liviu Mihăileanu, președinte ”Alianța România fără orfani”.

Marți, 2 iunie

#indirectcuviata vom discuta în această seară cu d-na Ruxandra Baltag, medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială despre deschiderea cabinetelor stomatologice, care și-au restrâns activitatea din cauza pandemiei. Vom încerca să aflăm de ce din ce în ce mai mulți copii și tineri au nevoie de aparate dentare și, nu în ultimul rând, vom vorbi despre cât de des ne spălăm pe dinți, pentru că, se pare, că și la acest punct, suntem codașii Europei.

Luni, 1 iunie

La #indirectcuviata Liana Stanciu discută cu Mihaela Bilic, medic nutriționist, despre cum și de ce ne îngrășăm, mai ales în perioade de stres ca cea de acum.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...