loader
Foto

Galerie foto

Ianţu şi Dinescu la cratiţa... cu sarmale de sărbătoare

După ce degustă bucatele preparate de masterchef Dinescu, Virgil Ianţu s-a ridicat de la masă, a împrumutat vioara unuia dintre lăutari şi a cântat împreună cu taraful lui George Ness. În duminica de Paşti, „Politică şi delicateţuri” a fost la TVR 1, TVR HD şi TVR+, tot la ora 15.00.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În duminica de Paşti, Mircea Dinescu petrece în familie. Evident, în familia TVR, căci invitatul său este unul dintre cei mai noi membri ai echipei Televiziunii Române: Virgil Ianţu, vedeta care va prezenta la TVR 2 cea mai nouă emisiune concurs de cultură generală, începând cu 17 aprilie.

(w882)

(w882)

Pentru oaspetele său, în zi mare, masterchef Dinescu alege un meniu special: prepară „sarmale de sărbătoare”, din carne de ied, împăturite în foi de ştevie şi stropite cu zeamă de portocală. Pe fază, musafirul său îşi suflecă voiniceşte mânecile şi împătureşte şi el câteva sarmale.

(w882)

Cum decurge operaţiunea de împăturire a sarmalelor şi pregătirea lor pentru fiert vedem la Politică şi delicateţuri de duminică, 16 aprilie. De la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

După ce meniul de sărbătoare este gata, gazda aranjează masa, de la care nu lipseşte celebrul vin rose al lui Dinescu. Şi nici lăutarii. De această dată, taraful lui George Ness este responsabil cu buna dispoziţie.

(w882)

(w882)

În cramă, gazda şi invitatul îşi amintesc şi povestesc despre cum petreceau sărbătoarea de Paşti când erau copii. Virgil Ianţu îi povesteşte gazdei sale cum a ajuns în Bucureşti din Timişoara natală şi cum a debutat în televiziune. Pe final de emisiune, încântat de bucatele savuroase şi de atmosfera din crama lui Dinescu, Ianţu se ridică de la masă, împrumută vioara unuia dintre lăutari şi cântă o piesă împreună cu taraful lui George Ness.

(w882)

***

Virgil Ianţu este unul dintre cei mai versatili entertaineri. Telespectatorii probabil că îl cunosc ca şarmantul şi incisivul prezentator al emisiunii Vrei sa fii miliardar/milionar, ca jurat în cadrul Star Factory şi Megastar, ca gazdă a emisiunilor Big Brother, Da sau Nu?, 70’s show, Mobilul, ori ca simpaticul partener de dialog al copiilor care „spun lucruri trăznite”. Şi să nu uităm de cariera sa muzicală alături de cei de la The Fifties, în trupa lui Stefan Banica Jr., şi, cel mai recent ca lider al trupei Bucharest Jazz Orchestra. În ultimii ani a dezvoltat o pasiune pentru psihologia copiilor şi învăţarea prin joacă, lucru care s-a concretizat în proiectul Copiii spun – un curs ca o joacă, transformat recent şi într-o serie online de pastile de înţelepciune de la cei mici.

Din 17 aprilie, Virgil Ianţu aduce la TVR 2, în prime-time, un nou concurs de cultură generală despre România – Câştigă România - format care îşi propune educarea telespectatorilor, în acord cu misiunea publică a TVR.

(w882)

 

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...