loader
Foto

Hulk uriaşul

THE HULK- SUA, 2003

 

Regia Ang Lee.

Cu: Eric BanaJennifer Connelly.

Aventuri, SF, ecranizare după o povestire de James Schamus.

În seria eroilor de benzi desenate, alături de Blade, X-Men, Spider-Man, Daredevil, stă cu cinste şi Hulk uriaşul! Povestea acestuia din urmă a trezit mereu interesul iubitorilor de SF şi benzii desenate, dar şi pe cel al cineaştilor, care au ecranizat în mai multe variante povestea legăturii misterioase dintre un savant şi un justiţiar ciudat, un uriaş om de culoare verde. Astfel, omul de ştiinţă Bruce Banner are probleme legate de stăpânirea nervilor. Viaţa liniştită, pe care o are ca cercetător, lucrând cu tehnologia de vârf din domeniul geneticii, ascunde un trecut dureros aproape uitat. Betty Ross, fosta sa prietenă, lucrează în acelaşi domeniu. Sătulă de felul în care Bruce îşi ascunde sentimentele, ea preferă să rămână o simplă observatoare a vieţii liniştite pe care acesta o duce. Aceasta este postura în care se afla Betty, în timpul unui experiment foarte important.

O neglijenţă minoră duce la o situaţie explozivă, iar Bruce ia o decizie într-o fracţiune de secundă, impulsul său eroic salvează o viaţă şi îl lasă aparent nevătămat, deşi corpul său a absorbit o doză de radiaţii gamma, care în mod normal este fatală… Între timp, o creatură uriaşă, extrem de puternică, îşi continuă apariţiile sporadice, provocând mari distrugeri. Armata intră în acţiune, condusă de tatăl lui Betty, generalul Ross, ajutat de rivalul lui Banner, Glenn Talbot. Betty Ross pare a fi singura care înţelege legătura dintre omul de ştiinţă şi Hulk. Eforturile ei de a salva şi omul şi creatura, dar şi de a opri ameninţarea armatei, care încearcă cu orice preţ să captureze monstrul, ar putea fi tardive.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Eurovision 2024: Au început repetițiile tehnice la Malmö

La Malmö Arena din Malmö, Suedia, joi, 18 aprilie au început repetițiile tehnice pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.

Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...