loader
Foto

Holocaustul din România în oglinda istoriei, la TVRi

Sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 20.30, în cadrul Reportajelor TVR Internaţional, a fost prezentată cea de-a treia ediţie a Școlii de Vară inițiată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului ”ELIE WIESEL”.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Între 19-24 iulie, la Surduc, lângă Lugoj, şi-au dat întâlnire studenți, licenţiaţi, masteranzi, doctoranzi sau doctori, toţi cu preocupări legate istoria Holocaustului în România.

Programul a cuprins o serie de colocvii susținute de specialişti, profesori şi cercetători din România și din străinătate, dar şi întâlniri cu supraviețuitori și proiecții de film.

(w882) Școala de

(w882) Școala de

De-a lungul celor şase zile ale Şcolii de vară, conferențiari şi personalități de renume internațional au reflectat asupra felului în care istoriografia contemporană, dar și societatea în ansamblul ei, au tras sau nu învățămintele potrivite din experiența românească a Holocaustului.

(w882) Școala de

Reportajul consemnează atât atmosfera de lucru şi principalele aspecte abordate, cât şi rezultatele exemplare ale acestei atitudini de deschidere și de recunoaștere a adevărurilor incomode asupra comunității locale.

Realizator: Cristi Ţepeş

(w882) Școala de

(w882) Școala de

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.