loader
Foto

Galerie foto

„Hollywoodul şi politica” – valorează statutul de vedetă în deciziile politice?

De-a lungul anilor, vedete ale marelui ecran s-au implicat în cauze importante, profitând de statutul lor. Dacă au influenţat cu adevărat sau nu deciziile politice am aflat joi, 12 mai, de la ora 21.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Campania prezidenţială din SUA din anul 2016 a fost extrem de agitată, multe vedete de la Hollywood intrând în „bătaia focului”, de la Scarlett Johansson la Robert Downey Jr. sau Robert De Niro. Prin tradiţie de partea democraţilor, industria filmului a ieşit şi pe platformele sociale, mesajul ajungând astfel la milioane de admiratori.

Joi, pe 12 mai, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 au urmărit documentarul „Hollywoodul şi politica” (POLITICAL HOLLYWOOD, Franţa, 2018), o analiză a felului în care vedete din lumea filmului au luptat pentru cauze dragi inimilor lor, profitând de celebritatea pe care le-o dă marele ecran.

(w882)

(w882)

În cazul alegerilor prezidenţiale, eforturile vedetelor nu au influenţat rezultatul votului, ceea ce pentru analişti n-a constituit vreo surpriză: Hollywoodul n-a avut vreodată influenţă politică, deşi ştie mult prea bine să atragă atenţia presei.

(w882)

(w882)

(w882)

De-a lungul vremii, John Wayne a luptat constant împotriva comunismului, Meryl Streep s-a mobilizat pentru mediu, iar George Clooney s-a declarat susţinător al refugiaţilor sirieni. Este cunoscută opoziția lui Jane Fonda față de războiul din Vietnam, actorul Ronald Reagan, şi el un mare militant împotriva influenţei comuniste, a ajuns la Casa Albă, iar celebrul Arnold Schwarzenegger a servit şi el ca guvernator al statului California.

(w882)

(w882)

Documentarul „Hollywoodul şi politica” reconstituie relaţia dintre sistemul politic şi vedete, din anul 1950 încoace. L-am văzut la TVR 1 pe 12 mai, de la ora 21.00.

(w882)

Realizator Mathilde Fassin

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...