loader
Foto

Galerie foto

Hai să dăm mână cu mână

Ediţia de sâmbătă, 21 ianuarie, a emisiunii „Popasuri folclorice” v-a invitat la Unire prin cântec alături de invitaţii speciali, de la ora 19:00, la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inima română
Să-nvârtim hora frăției
Pe pământul României

(Hora Unirii - Vasile Alecsandri)

Dintr-un dor nesfârșit de unire, dintr-o năzuinţă de veacuri, din lacrimi, din trudă, din cântec și joc, UNIREA este cel mai important, mai vibrant şi mai plin de emoție moment ce poate vorbi despre poporul român.

Se apropie sărbătoarea Unirii de la 24 ianuarie 1859. Într-o ediţie specială, Hora Unirii aduce laolaltă artiştii folclorului românesc care prin cântec ne amintesc atmosfera acelui moment - surprinsă atât de frumos în fotografiile şi picturile vremii.

(w882) popasuri f

Invitaţi: Matilda Pascal Cojocărița, Margareta Clipa, Ştefan Cigu, Polina Gheorghe, Eugenia Moise, Floarea Tănăsescu, Domnica Dologa, Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu, Maria Murgoci, Nicolae Rotaru, Nicoleta Rădinciuc Vlad, Maria Lia Bologa, Ansamblurile folclorice „Doina Bărăganului” și „Țara Vrancei”.

Suntem norocoşi! Le-am primit și le-am luat toate de-a gata de la înaintași. Știm din cărți, din povești, din amintirile așternute pe hârtii îngălbenite de timp despre acest cuvânt numit UNIRE. Nu avem cum să simțim profunzimea, greutatea, vibrația pe care a avut-o în sufletele bătrânilor noștri. Putem doar să înțelegem, să respectăm şi să ne bucurăm de acest act al iubirii supreme față de neam şi glie.

(w882) popasuri f

Cântecul și jocul românesc sunt expresia bucuriei sufletului românului de atunci și de azi, de aceea ediția de sâmbătă vă invită la UNIRE PRIN CÂNTEC."

Producător Maria Tănase Marin

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!


FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...