loader
Foto

Gosford Park

Gosford Park - Marea Britanie, 2001

 

Regia: Robert Altman

Cu: Helen Mirren, Maggie Smith, Kristin Scott Thomas

Dramă. În Anglia anului 1932, uriaşul conac Gosford Park devine neîncăpător pentru participanţii la o sindrofie cinegetică de sfârşit de săptămână. Deşi împărţită în două, deasupra şi dedesubtul scării, societatea din Gosford Park funcţionează ca un întreg: la lumină, în saloanele somptuoase, au loc dineurile celor puţini, sofisticaţi şi plictisiţi, dineuri pregătite în penumbră, la subsol, de armatele de servitori eficienţi, dar în niciun caz terni, care numără riguros tacâmuri, alcătuiesc meniuri, lustruiesc pantofii şi traiul stăpânilor lor. Dar cele două lumi interacţionează mai mult decât atât, iar acest lucru este evident după comiterea unei crime, pe care ar fi putut-o făptui oricare dintre cei prezenţi.

*Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu

*6 nominalizări la Oscar (cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună actriţă într-un rol secundar - Helen Mirren şi Maggie Smith, cele mai bune decoruri, cele mai bune costume)

*2 premii BAFTA - cel mai bun film şi cele mai bune costume

*Premiul Globul de Aur - cel mai bun regizor

*Premiul Screen Actors Guild - cea mai bună distribuţie

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.