loader
Foto

Gala Premiilor UNITER, ediţia XXIII, în direct la TVR

Televiziunea Română a transmis  luni, 25 mai, Gala Premiilor UNITER , ediţia a XXIII-a. TVR - premiat la categoria teatru TV pentru piesa „ Vinovatul".

 

Televiziunea Română a câştigat Premiul pentru Teatru TV cu spectacolul „Vinovatul" (Ion Băieşu, scenariul şi regia: Ion Gostin). Lista premiilor acordate aseară poate fi consultată aici, iar Gala UNITER este disponibilă online pe TVR+.

După douăzeci de ediţii desfăşurate la Bucureşti, apoi una la Iaşi şi una la Târgu Mureş, în 2015, gala se desfăşoară din nou în capitală şi, pentru prima dată în istoria acesteia, în sală va fi şi public plătitor de bilete. TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+ transmit luni, 25 mai, de la ora 21.00, Gala premiilor UNITER, ediţia a XXIII-a. Va fi o transmisiune directă, în trei părţi, de la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti, al cărei amfitrion este Ion Caramitru.

La categoria cel mai bun spectacol sunt nominalizate trei producţii bucureştene: „De vânzare / For Sale” (regia Gianina Cărbunariu, Teatrul Odeon Bucureşti), „Mobilă şi durere” (regia Victor Ioan Frunză, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”), „Omul cel bun din Seciuan” (regia Andrei Şerban, Teatrul Bulandra).

La categoria cea mai bună regie sunt nominalizaţi Andrei Şerban, Victor Ioana Frunză (ale căror spectacole sunt nominalizate şi la categoria precedentă) şi Radu Nica (pentru spectacolul „Incendii”, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara).

Categoriile la care se acordă premii şi în acest an sunt: debut, cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, cel mai bun spectacol de teatru tv, critică teatrală, cea mai bună scenografie, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună regie, cel mai bun spectacol.Tot luni seară, la Gală, Senatul UNITER mai acordă şi Premiul special Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti pentru Galele Absolvenţilor.

Gala premiilor UNITER se desfăşoară anual, începând din 1991. La această gală se acordă distincţiile Uniunii Teatrale din România pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecţie. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câştigătorul fiecărui premiu.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...