loader
Foto

"Gala Scriitorii Anului", ediţia a V-a, la TVR Iași | VIDEO

Sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 16.00, la TVR Iaşi şi online, pe media.tvriasi.ro şi facebook, a fost difuzată "Gala Scriitorii Anului", ediţia a V-a.

 

Timp de cinci ani, Iașul a fost inițiatorul și gazda celui mai mare eveniment de istorie literară, prin care scriitorii literaturii române contemporane au fost scoși din anonimat. Pe parcursul unui an, Uniunea Scriitorilor din România și Primăria Municipiului Iași au oferit 12 premii autorilor celor mai bune cărți apărute în luna respectivă sau pentru un eveniment cultural de marcă, precum și atunci când un scriitor important al literaturii române ar fi împlinit o vârstă demnă de omagiat.

Scriitorii care au câștigat premiile lunilor noiembrie 2019 - octombrie 2020 sunt Livius Ciocârlie, Nora Iuga, Ileana Mălăncioiu, Liviu Ioan Stoiciu, Linda Maria Baros, Cristian Pătrășconiu, Alexandru Călinescu, Vasile Igna, Ioan T. Morar, Sorin Lavric, Viorel Padina, Mihai Zamfir.

În anii precedenţi, în ziua de premiere, care avea loc la Iași, în condiții normale, de non pandemie, juriul alegea un scriitor din toți cei prezenți la festivitate, care întrunea votul majoritar pentru a fi desemnat Scriitorul Anului. În condițiile speciale de anul acesta, când pandemia de Covid-19 a impus din ce în ce mai multe restricții, modalitatea online devine calea cea mai sigură de a continua proiectul ce se doreşte să omagieze nu doar opera literară, cât mai ales pe producătorul acesteia.

Juriul este compus din Acad. Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, președintele Juriului, Daniel Cristea Enache, Gabriela Georghișor, Ioan Holban, Mircea Mihăieș, Vasile Spiridon, Răzvan Voncu.

Gala Scriitorii anului va putea fi urmărită sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 16.00, la TVR Iaşi şi online, pe media.tvriasi.ro si pagina proprie de facebook.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...