loader
Foto

Gala Premiilor UNITER 2021, transmisă la TVR 1 | VIDEO

Sărbătoarea Teatrului românesc a revenit pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din București, după 6 ani. Luni, 19 iulie, de la ora 21.00, am urmărit Gala Premiilor UNITER la TVR1, pe TVR+ și pe canalul oficial de YouTube al TVR.

 

Gala UNITER 2021 pe YouTube TVR - aici.

Câștigătorii premiilor UNITER - declarații și informații, pe stiriletvr.ro.

***

Trofeele își așteaptă câștigătorii, emoțiile se amplifică, publicul se pregătește pentru întâlnirea cu artiștii preferați. Totul este pregătit pentru seara zilei de 19 iulie când, în direct la TVR 1 se desfac plicurile şi se anunţă laureaţii ediţiei cu numărul 29 a Galei Premiilor UNITER, devenit unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii teatrale româneşti.

Începând cu ora 21.00, în direct la TVR 1, TVR 1 Internaţional şi TVR MOLDOVA, amfitrionul Galei, Ion Caramitru îi va invita pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti pe artiştii care au întrunit voturile juriului de specialitate. Vom afla şi pe cine a pariat publicul.

(w882)

„Cu masca pe figură, cu mimica ascunsă, ne vom bucura, totuși, că sistemul funcționează, că teatrul e deschis. Sala Mare a TNB va găzdui, din nou, Gala UNITER!”, spune Ion Caramitru, președintele UNITER. Regia spectacolului poartă semnătura lui Bobi Pricop, iar scenografia îi aparţine Irinei Moscu.

11 premianţi, 33 de nominalizaţi şi sute de invitaţi (distanţaţi) din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi la Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a 29-a ediţie. Pentru ediția din 2021 a Galei, spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.

Gala Premiilor UNITER se desfăşoară anual, începând din 1991 şi acordă distincţiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecţie. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câştigătorul fiecărui premiu.

(w882)

Premiile UNITER se acordă pentru: cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun scenograf, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol secundar, critică teatrală, teatru radiofonic, teatru TV, debut, iar decizia va aparţine, în acest an, juriului format din: Puiu Antemir (scenograf), Alina Epîngeac (critic de teatru), Eugen Jebeleanu (regizor), Dorina Lazăr (actriță) și Octavian Saiu (critic de teatru).

Senatul UNITER decernează: premiul pentru întreaga activitate – actriţă, actor, scenografie, critică şi istorie teatrală, regie, dar şi două premii speciale.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Tenorul Florin Georgescu, la ”Portret de excelență”: ”Trebuie să-mi placă mie ceea ce cânt, ca să pot transmite”

Este tenor de talie internaţională. A cântat pe marile scene ale lumii. Unul dintre rolurile memorabile din cariera sa a fost ,,Manrico” din ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...