loader
Foto

GALA PREMIILOR TVR MOLDOVA 2019 - “Români pentru români”

Aprecieri şi aplauze pentru echipa TVR MOLDOVA, la GALA PREMIILOR TVR MOLDOVA 2019 - “Români pentru români”, ediţia a IV-a.

 

Personalităţi, oameni care muncesc cu dăruire, profesionişti consacraţi au fost laureaţi în cadrul celei de-a patra ediţii a Galei Premiilor TVR MOLDOVA - „Românii pentru români”, care a avut loc duminică, 8 decembrie 2019, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

(w882) gala tvr m

GALERIE FOTO

(w882) gala tvr m

Au fost acordate 12 trofee:

  1. Premiul pentru PROMOVAREA LIMBII ROMÂNE - Nicolae DABIJA
  2. Premiul pentru PROMOVAREA ISTORIEI NEAMULUI - Vlad MISCHEVCA
  3. Premiul pentru PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL ROMÂNESC - Grigore VIERU (post-mortem)
  4. Premiul pentru EXCELENŢĂ ÎN ARTĂ - Sandu GRECU
  5. Premiul pentru PERFORMANŢĂ ÎN EDUCAŢIE - Eugenia HALUS
  6. Premiul pentru RESPONSABILITATE SOCIALĂ - Misiunea Socială „DIACONIA”
  7. Premiul pentru COOPERARE ROMÂNIA - REPUBLICA MOLDOVA - CONGRESUL AUTORITĂŢILOR LOCALE DIN MOLDOVA
  8. Premiul pentru INIŢIATIVĂ CIVICĂ - Iulian RUSANOVSCHI
  9. Premiul TÂNĂRUL ANULUI - Iuliana BEREGOI
  10. Premiul pentru DIASPORA - Ion LAZARENCO TIRON
  11. Premiul special „CENTENARUL MARII UNIRI” - Ion MĂRGINEANU
  12. Premiul special „RENAŞTEREA NAŢIONALĂ” - Nicolae COSTIN (post-mortem)

La eveniment au participat oameni de cultură şi artă, ambasadori, politicieni, reprezentanţi ai administraţiei locale de pe ambele maluri ale Prutului, academicieni, membri ai societăţii civile, precum şi telespectatori fideli ai postului TVR MOLDOVA. Oaspeţii au apreciat munca depusă de echipa TVR MOLDOVA şi au transmis mesaje de susţinere pe mai departe.

Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova a apreciat calitatea înaltă şi obiectivismul conţinutului produs de TVR MOLDOVA şi a urat echipei de jurnalişti succese şi telespectatori fideli. „Sper că practica dumneavoastră de a reflecta obiectiv evenimentele va deveni o tendinţă frumoasă, urmată şi de alţii. Informarea este importantă pentru luarea deciziilor, iar o informare corectă o pot produce doar profesioniştii”, a adăugat Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova.

(w882)

„Într-adevăr, TVR face în Republica Moldova un jurnalism de o excepţională calitate, a dat dovadă de obiectivitate, de promptitudine, a reuşit să stea întotdeauna departe de jocurile politice. Este nevoie de astfel de voci sigure în spaţiul mediatic din Republica Moldova”, a declarat Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova.

Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, Camera Deputaţilor, România, spune că pentru el a fost o bucurie, o onoare şi un privilegiu să participe la Gala Premiilor TVR MOLDOVA, „în cadrul căreia au fost premiaţi români care ne fac cinste atât în interiorul, cât şi în exteriorul celor două state româneşti. Mulţumesc TVR MOLDOVA şi felicitări echipei care dă viaţă unui proiect ce reprezintă o gură de oxigen informaţională într-un ocean de propagandă rusească”, a fost mesajul politicianului.

Ambasadoarea Iuliana Gorea Costin a declarat că a fost onorată să participe la acest eveniment şi să înmâneze premiul pentru performanţă în educaţie în unul dintre cele mai importante şi responsabile domenii de activitate umană, cel al instruirii şi educării tinerei generaţii.

„Premierea performanţei în cadrul Galei TVR MOLDOVA mi-a oferit deosebitul prilej de a adresa cele mai sincere urări de succes atât laureaţilor în domeniile de activitate în care excelează, cât şi echipei postului TVR MOLDOVA, condusă cu profesionalism şi dedicaţie de Cristina Leorenţ, director TVR Internaţional. După şase ani de la revenirea Televiziunii Române la Chişinău, constatăm cu bucurie realizările TVR MOLDOVA, nivelul înalt de responsabilitate de care dau dovadă jurnaliştii postului în abordarea realităţii şi modul original şi creativ prin care promovează şi menţin valorile româneşti şi europene. Le dorim să continue cu aceeaşi abnegaţie şi încredere, ca fiecare dintre noi să devenim un punct de reper, un model de slujire şi dăruire pentru semeni şi ţară”, a menţionat ambasadoarea.

(w882)

La eveniment au răsunat piese din toate timpurile, iar pe scenă au urcat Ducu Bertzi, Dinu Iancu Sălăjanu, Domniţa Iscru, Maria Luiza Mih, Viorel Burlacu, Stela Botez, Kapushon, Elvi’s Band, Tatiana Turtureanu, Dumitru Botnaru, Studioul folcloric „Iedera”. Pavel Stratan, împreună cu Cleopatra şi Cezar Stratan, au avut un recital de excepţie şi au interpretat, în premieră, piese dintr-un nou proiect muzical.

(w882)

(w882)

Spectacolul a fost difuzat în direct, pe TVR MOLDOVA, TVR Internaţional şi TVR Cluj.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...