loader
Foto

Gala Premiilor Operelor Naţionale, în direct la TVR

Cel mai mare eveniment al scenelor lirice româneşti, sâmbătă seară, la TVR 1 şi TVR+

 

Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 21.00, TVR 1 şi portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro, transmit, în direct de la Iaşi, cel mai mare eveniment al scenelor lirice româneşti - Gala Premiilor Operelor Naţionale. Iniţiat de Opera Naţională Română din Iaşi, pentru prima dată în România, evenimentul este găzduit de capitala Moldovei, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”. Amfitrionii evenimentului sunt Beatrice Rancea, director al Operei Naţionale Române din Iaşi, şi tenorul Cosmin Marcovici.

În cadrul manifestării vor fi acordate premii la 14 categorii de nominalizări: cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun dirijor, cel mai bun solist, cea mai bună solistă, cel mai bun solist de balet, cea mai bună solistă de balet, cel mai bun spectacol din creaţia românească, premiul pentru concepţia decorului, premiul pentru concepţia costumelor, premiul pentru debut, cel mai bun spectacol pentru copii, cel mai bun coregraf, cel mai bun musical. Pe lângă aceste distincţii, se vor acorda premii de excelenţă şi pentru întreaga activitate, dar şi premii speciale ale juriului, unor mari artişti de operă din România. Acestea vor fi înmânate de personalităţi marcante ale culturii româneşti din ţară şi străinătate.

Statuetele acordate ca trofeu în cadrul Galei sunt create special pentru acest eveniment şi reprezintă o muză cu harfă. Designul a fost realizat de un artist al Operei Naţionale din Iaşi, iar execuţia lor aparţine unei firme care lucrează cu Academia de Film din Statele Unite pentru crearea celebrei statuete decernate în cadrul Premiilor Oscar. De altfel, trofeele au acelaşi tipar de dimensiuni şi greutate ca şi statueta de la Oscar. Partea masivă a statuetei este formată dintr-o răşină specială, poleită cu un amestec de aur şi cupru.

Eveniment cultural de excepţie, Gala Premiilor Operelor Naţionale este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi şi se doreşte ca ea să devină o manifestare cu tradiţie, prin care activitatea artiştilor de operă să fie recunoscută, apreciată şi premiată.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...