loader
Foto

Gala premiilor de excelenţă pentru românii din comunităţile istorice

Joi, 16 februarie, la ora 21.00, TVR Internaţional a prezentat Gala premiilor de excelenţă pentru românii din comunităţile istorice – 2017.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Nu au nume, nu au cetăţenie, nu au şcoli şi nu au drepturi. Au fost deportaţi, închişi, torturaţi şi umiliţi pentru vina de a spune în limba lor maternă că sunt români.

Si totuşi, chiar dacă unii vor să-i numească valahi sau moldoveni, chiar dacă alţii spun că vorbesc limbi străine sau pur şi simplu se prefac că nu există, în comunităţile istorice din jurul graniţelor trăiesc, vorbesc şi simt româneşte 4 milioane de români.

Lupta lor de fiecare zi pentru identitatea culturală şi lingvistică este recunoscută de statul român la Gala premiilor de excelenţă pentru românii din comunităţile istorice.

(w882) Gala diplo

Anul acesta, la cea de a doua ediţie a galei, 23 de români din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Bulgaria şi Serbia au primit premiile ICR pentru excelenţă.

(w882) Gala diplo

În fiecare joi, la ora 21.30, în emisiunea Corespondent TVR Internațional, românii din comunităţile de la mii de kilometri de ţară şi cei de La un pas de România îşi împărtăşesc experienţele şi emoţiile, află că „de pretutindeni” poate însemna şi „acasă”.

(w882) Gala diplo

De aceea, echipa Corespondent TVR Internaţional a fost premiată la această a doua ediţie a galei.

(w882) Gala diplo

***

Urmăriţi emisiunea LIVE pe TVR+

***

(w882) Gala diplo

Emisiunea poate fi urmărită pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Documentarul „Păltinișul și Noica”, premieră absolută la TVR Cultural

Vineri, 29 martie, de la ora 20:30, TVR Cultural va difuza în premieră absolută filmul documentar „Păltinișul și Noica”, regizat de Mihai Miron, ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...