loader
Foto

Gabriela Szabo şi Cosmin Cernat pornesc pe „Drumul spre glorie”

Campioana olimpică şi jurnalistul sportiv au adus în studioul TVR poveştile performanţelor româneşti la Jocurile Olimpice de-a lungul vremii, dar şi pe protagoniştii acestora. Prima întâlnire: duminică, 3 iulie, ora 21.15.

 

Ediţia este disponibilă pe TVR+.

Cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei – cum a fost desemnată Gabriela Szabo în 1999, alături de jurnalistul Cosmin Cernat, comentator tv pentru opt ediţii ale Jocurilor Olimpice, prezintă performanţele româneşti la ediţiile Jocurilor din 1956 până în prezent. Timp de cinci săptămâni, începând cu 3 iulie, cei doi pornesc pe Drumul spre glorie, o emisiune care va aduce în faţa telespectatorilor TVR 1 şi TVR HD, duminica, de la ora 21.15, mari glorii olimpice ale ţării noastre.

Drumul începe cu anul 1956, când TVR emitea pentru prima oară. Pasaje fabuloase, memorabile, din istoria Jocurilor Olimpice vor fi readuse în memorie prin poveştile spuse chiar de protagoniştii lor.

(w882) Gabi Szabo

„Sunt încântat să fiu din nou în echipa TVR, pentru acest proiect cu totul special, programul Drumul spre glorie. O serie de cinci emisiuni pe care le voi prezenta împreună cu o atletă care ne-a făcut inima să bată de atâtea ori: campioana europeană, mondială, fosta recordmenă mondială Gabi Szabo”, mărturiseşte Cosmin Cernat, jurnalistul care a simţit emoţia Jocurilor Olimpice „pe viu”, la cele nouă ediţii consecutive ale competiţiei în care s-a implicat, prin comentariu sau producţie, începând cu anul 1996. „Din 3 iulie, personalităţi ale sportului românesc şi poveştile lor prind viaţă în studioul Televiziunii Române, care aniversează 60 de ani de la înfiinţare”, mai spune el.

(w882) Cosmin Cer

La rândul său, Gabi Szabo, una dintre cele mai mari atlete ale lumii, declară: „Pentru mine, a fost o mare surpriză să primesc, din partea Televiziunii Române, invitaţia de a prezenta, împreună cu Cosmin Cernat, o emisiune dedicată Jocurilor Olimpice. Sper ca iubitorii sportului din România să savureze aceste întâlniri cu oameni care au făcut istorie în sport.”

(w882) Gabi Szabo

Melbourne 1956, Roma 1960, Tokyo 1964 şi Mexico City 1968 sunt ediţiile Jocurilor Olimpice cărora le este dedicată prima ediţie a Drumului spre glorie (duminică, 3 iulie). Canotoarea secolului Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică, Leon Rotman – canoistul dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Melbourne, Ion Cernea - vicecampion olimpic la lupte greco-romane, în 1960, la Roma, Viorica Viscopoleanu - laureată cu aur la Mexico 1968, unde a şi stabilit un record mondial la săritura în lungime, regizorul, scenaristul şi actorul Constantin Vaeni, jurnalistul Horia Alexandrescu şi generalul Marin Dragnea, fost preşedinte al Comitetului Olimpic Român păşesc pe covorul roşu, în faţa telespectatorilor TVR 1 şi TVR HD, duminică seară, cu poveşti emoţionante trăite la Jocurile Olimpice.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...