loader
Foto

Galerie foto

Fuziunea PLR – PC, discutată la Foc încrucişat

Politologul Alexandru Radu şi analistul economic Adrian Mitroi au fost invitaţii Alinei Stancu la Foc încrucişat , alături de jurnalistul Cornel Nistorescu , duminică, 21 iunie, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediţia din 21 iunie a emisiunii Foc încrucişat de la TVR 1 a adus în discuţie situaţia politică actuală din ţara noastră, sub titlul generic  „Politica românească, personalizată; fuziunea PLR – PC”, dar şi situaţia economică din România, Moldova şi Grecia. Politologul Alexandru Radu şi Adrian Mitroi, analist economic, au dezbătut temele în platoul emisiunii, alături de gazda Alina Stancu şi de invitatul permanent la Foc încrucişat, jurnalistul Cornel Nistorescu. Emisiunea a fost difuzată, ca în fiecare duminică, de la 13.00 la 14.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, unde pot fi urmărite, de altfel, şi toate ediţiile anterioare.

„În contextul politic modern, ne aşteptăm la o comunicare mai rapidă a politicienilor, ţinând cont de noile tehnoligii”, apreciază Alexandru Radu, care, referitor la subiectul discuţiei, consideră că „PSD este controlat încă de Victor Ponta” şi că „Gabriel Oprea şi UNPR nu merg pe un şantaj la PSD, ci pe un ajutor”.

(w882) Foc incruc

„Guvernul de uniune naţională nu este o soluţie”, a mai afirmat politologul în ediţia Foc încrucişat de duminică, opinând că „politica românească e ca un sistem de vase comunicante”. Referitor la unul dintre subiectele care au inflamat presa în sâptămâna anterioară, creşterea pensiilor parlamentarilor, Alexandru Radu consideră că „niciodată nu este un moment bine ales” pentru aceasta, continuând că „Parlamentul este prăbuşit în încrederea populaţiei”.

Despre fuziunea PLR – PC, politologul susţine că acestea „erau două partide cu dificultăţi de parcurs. Şansele lor de a participa la alegeri sunt nule”. De altfel, invitatul nu vede alternative viabile în peisajul politic actual: „Asistăm la un faliment al partidelor de până acum”, afirmă el.

(w882) Foc incruc

Mai optimist sună declaraţia analistului economic  Adrian Mitroi, invitat şi el pe 21 iunie la Foc încrucişat: „România are o economie robustă”, susţine el, continuând că „eşecul finanţării unei autostrăzi - infrastructura - este o problemă de securitate naţională”. „Instituţia democraţiei trebuie să funcţioneze indiferent de oameni”, mai este de părere Adrian Mitroi.

În raport cu Moldova şi Grecia, „România este într-o poziţie favorabilă de macrostabilitate”, afirmă analistul, considerând că „avem atracţie către investiţii străine”. „Moldova este mai periculos expusă decât Grecia”, mai crede Adrian Mitroi, continuând că „Moldova aştepta de la noi mai mult ajutor”. „Grecia nu iese din zona euro, pentru că ea nu se afla în criză economică, ci în criză politică”, punctează el.(w882) Foc incruc

În ce ne priveşte, după părerea analistului invitat în studioul Foc încrucişat, „economia României poate sta pe picioare ei. Avem economie funcţională”. Şi aceasta chiar în condiţiile în care „sistemul de pensii este un sistem în deficit, dar este într-o poziţie favorabilă”.

***

Din septembrie 2014, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta în viitor.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...