loader
Foto

Galerie foto

Frumuseţile ţinutului secuiesc, surprinse la „Exclusiv în România”

Sâmbătă, 25 mai, la 17.40, la TVR 1 ați putut vedea cea mai mare statuie din lume, făcută dintr-o singură bucată de lemn la Mănăstirea Franciscană, iar la Leliceni arborele european al anului 2010, un tei de 500 de ani.

 

Pe 1 iunie, Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie la sanctuarul Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc. Este un bun prilej pentru echipa Exclusiv în România de a prezenta frumuseţile ţinutului secuiesc şi de a vă ţine la curent cu ultimele pregătiri care se fac la Şumuleu pentru vizita papei.

Ediția din 25 mai este disponibilă online pe TVR+.

(w882)

„Vom merge pentru început la Mănăstirea Franciscană, unde descoperim un unicat: statuia Fecioarei Maria, cea mai mare statuie din lume făcută dintr-o singură bucată de lemn”, ne-a spus Marin Găbudean, unul dintre producătorii emisiunii.

(w882)

La Muzeul Secuiesc al Ciucului am aflat istoria călugărilor franciscani,

(w882)

(w882)

iar la câţiva kilometri de Miercurea Ciuc, la Leliceni se află arborele european al anului 2010, un tei vechi de 500 de ani. L-am văzut într-o filmare realizată în poate cel mai frumos anotimp – primăvara.

(w882)

(w882)

Călătoria echipei Exclusiv în România a continuat până la Balvanyos, unde am văzut Grota Sulfuroasă, cea mai mare mofetă din lume.

(w882)

Sunt doar câteva idei de vacanţă pentru cei care ajung în următoarea perioadă la Şumuleu Ciuc, nu doar pentru a-l vedea pe Papa Francisc, ci şi pentru a descoperi locuri minunate ale ţinutului secuiesc.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...