loader
Foto

Frumuseţea regăsită acasă, la "A doua emigrare"

Emisiunea "A doua emigrare" revine în grila TVR 3 cu noi reportaje, în ediţia de duminică, 23 aprilie, de la ora 12.30.

 

Ediția din 23 aprilie este disponibilă pe TVR+.

Tudor Stamate a muncit şase ani în Marea Britanie şi  a  adunat suficient capital pentru a-şi deschide în Bucureşti un salon de frumuseţe, pe care încearcă să-l transforme într-o afacere profitabilă.

(w882) Stamate

Alegerea sa de a investi în  industria frumuseţii pare surprinzătoare, mai ales că în străinătate a lucrat în cu totul alt domeniu, ca ospătar şi apoi ca şef de echipă în restaurante şi hoteluri.

(w882) Stamate

A învăţat însă că mirajul Occidentului se traduce prin muncă şi seriozitate.  Poate de aceea lupta cu birocraţia şi toate obstacolele care apar în calea unui antreprenor nu-l descurajează.

Tot în Marea Britanie a emigrat şi Radu Tudoroiu,  mai întâi la studii şi apoi la muncă. A renunţat la o carieră în domeniul economic şi a plecat să se specializeze în fotografie, marea sa pasiune.

(w882) Radu

Nu a fost atât de norocos să aibă colegi români, aşa încât integrarea a fost mai dificilă. Întoarcerea în România, după câţiva ani petrecuţi în Marea Britanie, a reprezentat o nouă provocare.

(w882) Radu

Experienţa din străinătate l-a ajutat să înţeleagă că, pentru a reuşi, pe lângă perseverenţă şi multă muncă, ai nevoie...de ceva în plus.

(w882) Radu

***

Emisiunea prezintă poveştile de viaţă ale unor români care, după ani  munciţi în străinătate, s-au întors în ţară. În România trebuie să treacă printr-un alt proces de reintegrare, practic trăiesc o a doua emigrare.

Jurnalişti: Iulia Popescu, Monica Nicolescu

Producător: Monica Nicolescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...