loader
Foto

Cele mai frumoase cântece ale românilor răsună în finala Vedeta populară

Ştefan Negru, din Moldova, Ioana Milculescu din Oltenia, Cătălina Rotaru (din Cluj, dar reprezentând Bucovina), Alin Ienciu din Ţinutul Pădurenilor şi Manuela Bucătaru, tot din Bucovina, urcă pe scenă în finala talent show-ului de folclor de la TVR 1. Pe 14 iunie, la TVR 1, Iuliana Tudor ne dezvăluie a doua Vedetă populară !

 

Au reuşit să ajungă în finala Vedeta populară doar 5 dintre cei 45 de artişti care au pornit în această aventură îndrăzneaţă, în sezonul doi al concursului de talente din folclorul românesc.

La început, au fost preselecţiile. Iuliana Tudor şi echipa ei au colindat toată ţara şi au ales cei mai buni 45 de concurenţi. De-a lungul celor nouă ediţii, câte un concurent, câştigătorul fiecărei etape, s-a calificat în semifinală. Pe 10 iunie, doar cinci dintre ei au trecut mai departe, în finală. Chiar în ziua în care începe Campionatului Mondial de Fotbal, Iuliana Tudor ne dă întâlnire la TVR 1 pentru a afla cine este marele câştigător al sezonului al doilea. Pe 14 iunie, începând cu ora 21.00, la TVR 1 se alege Vedeta populară!

(w500)

În seara finalei, Ştefan Negru, din Moldova, Ioana Milculescu din Oltenia, Cătălina Rotaru (din Cluj, dar reprezintă Bucovina), Alin Ienciu din Ţinutul Pădurenilor şi Manuela Bucătaru, din Bucovina vor lupta să demonstreze că pot face faţă unui spectacol total. Şi asta pentru că  Vedeta populară trebuie să umple scena, să-i facă pe oameni să cânte sau să danseze împreună cu ea. Pentru acest ultim test, finaliştii vor trece prin două probe de foc: muzică lăutărească şi cele mai cunoscute melodii din zona pe care o reprezintă. Câştigătorul acestei seri va primi Trofeul Vedeta populară şi Marele premiu de 100 000 de lei.

(w882)

Mai multe informaţii despre fiecare dintre cei cinci finalişti ai sezonului doi Vedeta populară pot fi accesate aici.

(w882)

(w882)

Finala celui de-al doilea sezon Vedeta populară are două etape. Prima probă este eliminatorie. Doi dintre finalişti vor părăsi concursul înainte de pauză. În partea a doua, fiecare dintre cei trei concurenţi rămaşi va cânta una dintre cele mai populare melodii din zona pe care o reprezintă. Acele refrene pe care le fredonăm cu toţii.

(w882)

(w882)

În finala Vedeta populară iau decizia finală şi anunţă câştigătorul celui de-al doilea sezon: Grigore Leşe, Elise Stan, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Mircea Dinescu, cei cinci juraţi ai concursului de talente din folclorul românesc transmis de TVR 1.

(w882)

Momente surpriză pregătesc pentru finală trei dintre membrii juriului - Niculina Stoican, Cornelia Rednic şi Grigore Leşe. După încheierea rolului de juraţi, ei schimbă locul şi urcă pe scenă pentru a cânta şi a ne încânta cu melodii din zonele pe aceştia le reprezintă. Vedem momentele lor în finala Vedeta populară joi, 14 iunie, la TVR 1, când şi prima Vedetă populară, Alexandra Chira, se întoarce pentru un număr special.

(w882)

(w882)

Pe toată durata finalei, concurenţii vor fi acompaniaţi de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Generale a Capitalei, susţinută de Creart, dirijor Marius Zorilă. Şi Junii Sibiului vor fi alături de concurenţii finalei în ambele probe, coregrafia momentelor fiind semnată de Silvia Macrea.

(w882)

credit foto: Doru Ochea

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...