loader
Foto

Film de aventură la TVR1: Michel Vaillant | VIDEO

Luni, 30 noiembrie, de la ora 22.20, pătrundem în lumea circuitelor de raliuri şi trăim aventura la 350 km la oră, într-un film franțuzesc ce are scenariul semnat de celebrul Luc Besson.

 

Filmul de aventuri este inspirat de banda desenată cu acelaşi nume creată de Jean şi Philippe Graton.

Michel Vaillant, cel mai strălucit pilot de curse al generaţiei sale, este starul echipei Vaillante. Succesele lui pe toate circuitele de raliuri din lume stârnesc admiraţie, dar şi invidia adversarilor. În ajunul celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans, Ruth Wong, managerul fără scrupule al echipei rivale Leaders, îşi pregăteşte piloţii să facă orice pentru a câştiga cursa, inclusiv să-l elimine pe campionul Michel.

(oar_w460)

Dacă personajul Michel Vaillant este imaginar, cursa la care acesta participă este una cât se poate de reală, "24 Hours of Le Mans", fiind una dintre cele mai faimoase curse de anduranță a maşinilor şi piloţilor, care trebuie să facă faţă competiţiei ce durează 24 de ore.

Scenele din film au fost înregistrate exact pe parcursul acestei competiţii – ediţia din 2002 – la care organizatorii au permis filmările, după ce actorul Sagamore Stevenin şi-a câştigat locul pe circuit trecând cu brio de sesiunile de calificare. Şi chiar dacă el a demonstrat că poate face faţă ca pilot de curse, tot au fost necesare încă şase maşini pe circuit (conduse de piloţi profesionişti) pentru a filma toate scenele.

Într-unul din interviurile sale, actorul Sagamore Stevenin îşi aminteşte cum, din dorinţa de a obţine acest rol, a venit la casting îmbrăcat în pilot - cu întreg echipamentul necesar: casca, costumul, mănușile, ghete, iar după ce a fost acceptat, şi-a dat seama că trebuia să aibă şi o bună pregătire fizică pentru acest rol. Aşa că a urmat un program „cardio”, trei ore pe zi, inclusiv jogging, antrenamente cu greutăți, iar la filmări a constatat că a fost mai mult pilot decât actor.

(oar_w460)

Un pilot care însă trebuia să conducă pe circuit cu 350 km la oră, având grijă şi de cele peste 50 de kg de echipamente de filmare fixate pe maşină.

TVR1 – h.22.20 – film MICHEL VAILLANT - Franţa, 2003
Regia: Louis-Pascal Couvelaire
Cu: Sagamore Stevenin, Diane Kruger, Jean-Pierre Cassel, Peter Youngblood Hills
Scenariul: Luc Besson

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...