loader
Foto

Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” ne înveseleşte duminicile

Din 2 octombrie, TVR 1 şi TVR HD difuzează duminica, la ora 13.00, cele mai frumoase momente din ediţia a XVI-a a evenimentului. Partea a doua - pe 9 octombrie, la "Tezaur folcloric".

 

Ediția din 9 octombrie este disponibilă online pe TVR+.

Cei mai îndrăgiţi interpreţi ai muzicii populare româneşti, dar şi tinere talente în curs de afirmare s-au regăsit şi în acest an pe scena Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” din Alba-Iulia. Transmis în direct la TVR 3 şi TVRi, evenimentul, ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, va putea fi urmărit la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, de-a lungul mai multor săptămâni, începând din 2 octombrie, duminica, de la ora 13.00.

Desfăşurat la Alba Iulia şi Jidvei, festivalul concurs „Strugurele de Aur” este o sărbătoare a cântecului românesc, un eveniment de înaltă ţinută artistică. Şi în acest an, la Alba Iulia s-au întâlnit laureaţi ai ediţiilor precedente ale Festivalului, interpreţi tineri, aflaţi la începutul carierei artistice, interpreţi consacraţi, nume mari ale folclorului românesc, precum şi formaţii tradiţionale din mediul rural, păstrătoare ale cântecului popular. Pe tot parcursul festivalului, Orchestra Naţională Jidvei România a fost alături de interpreţi.

În această duminică, la Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” de la TVR 1 şi TVR HD vom putea vedea câţiva dintre laureaţii festivalului: Andreea Ghiţiu – Marele Premiu în 2015, Tudor Vârciu - Premiul I – solişti instrumentişti (2015), Alexandru Săhlean – Premiul I – solişti vocali (2015), Adriana Sofica – Premiul Orchestrei Naţionale Jidvei România (2014) şi Larisa Bozbici – Marele Premiu la ediţia festivalului din acest an. De asemenea, ne vom bucura de întâlnirea cu Ansamblul Jidvei România, coordonator Stelian Stoica, respectiv Ansamblul Junii Târnavelor, coordonator Vasile Trâmbiţaş. Şi tot atunci îi vom cunoaşte pe preşedintele juriului - conf.univ.dr. Gabriel Rusu Păsări, de la Universitatea din Craiova - şi pe reprezentantul organizatorilor, Claudiu Necşulescu, preşedinte al SC Jidvei SRL.

(w882) Strugurele

Despre Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”:

Iniţiat în anul 2001, având ca obiectiv conservarea şi promovarea patrimoniului cultural şi artistic al zonei Târnavelor, „Strugurele de Aur” a devenit o sărbătoare a cântecului, în care sunt prezente tradiţii şi talente din toate zonele româneşti. La Alba Iulia se întâlnesc în fiecare an generaţii de interpreţi – celebrităţi în recital, tineri în concurs şi, prin repertorii, marii solişti care cu ani în urmă au slujit cântecul românesc.

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.