loader
Foto

"Fără prejudecăţi", o emisiune care schimbă discriminarea în acceptare

În fiecare sâmbătă, de la ora 9:30, reporterii Raluca Avram, Mihai Arsenie și Andrea Nagy dovedesc că dincolo de orice dizabilitate există speranță, încredere, putere interioară.

 

"Fără prejudecăți" este o emisiune de televiziune realizată de și pentru persoanele cu nevoi speciale.

"Fără prejudecăți" este singura emisiune tv din Europa pentru care lucrează trei reporteri cu dizabilități. Emisiune este realizata de TVR Cluj, realizator si moderator este psihologul Ovidiu Damian, producator Ovidiu Pop.

Nimic despre noi fără noi! Aceasta este viziunea pe care  echipa "Fără prejudecăţi" o implementează. "Aceasta este provocarea pe care ne-am asumat-o: să schimbăm discriminarea în acceptare. Frica în motivare. Îndoiala în stimă de sine".

(w882)

În fiecare săptămână Raluca, Mihai și Andrea abordează subiecte din domeniul social și al dizabilității. Aceasta e meseria lor și o fac cu mândrie, profesionalism și multă pasiune. Ei sunt dovada vie a integrării în muncă și în societate. Au refuzat să se mulțumească cu mai puțin. Ei si-au luat angajamentul de a produce schimbări pas cu pas: prin creșterea vizibilității, prin încurajarea relațiilor și stimularea auto-reprezentării.

(w882)

"Povestea noastră e unică în media din România. Nu ne interesează competiția, noi mergem pe parteneriate. Mizăm pe pe impact. Impact asupra decidenților politici, asupra mentalităților, asupra comunității. Pentru că până la urmă drepturile persoanelor cu dizabilități sunt drepturile omului și cu toții ne dorim să avem o viață plină de sens, trăită în acceptare și demnitate".

Reamintim că pe Mihai Arsenie şi Raluca Avram, telespectatorii au avut ocazia să îi urmărească şi în reality-show-ul ”Down the Road. Aventura”, emisiunea prezentată de Mircea Radu la TVR 1.

***

Recunoaştere internaţională pentru emisiunea „Fără prejudecăţi”

Organizaţia Naţiunilor Unite a premiat producţia tv în cadrul secţiunii „Modele de bune practici la nivel mondial în incluziunea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi”. Ceremonia de înmânare a plachetei simbolice a avut loc la New York, la sediul central ONU, la începutul lunii decembrie.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...