loader
Foto

Familia Regală a României la Buckingham, în „Ora Regelui”

Emisiunea de reportaje despre Casa Regală prezintă imagini în premieră de la vizita membrilor Familiei Regale a României la Londra. „Ora Regelui” a fost difuzată sâmbătă, 30 iulie, ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ora Regelui vine cu o nouă ediţie în premieră, în ultima sâmbătă a lunii iulie. Emisiunea are ca subiect vizita Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu la Londra, prilej cu care membrii Familiei Regale au fost invitaţi la un dejun privat de către Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a. Ora Regelui poate fi urmărită pe 30 iulie de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882) Principesa

Alteţele Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu au avut întâlniri cu românii la Institutul Cultural Român, au purtat discuţii despre Invictus Games şi Jocurile Paralimpice.

(w882) conferinta

Ca de obicei, Familia Regală Română a fost invitată la Palatul Buckingham de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Întâlnirea cu Majestatea Sa Regina a avut un caracter privat.

(w882) vizita Buc

Tot cu acest prilej, Principesa Moştenitoare Margareta a vizitat şi sediul Crucii Roşii Britanice, unde a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai conducerii organizaţiei naţionale. La întâlnire au fost discutate proiectele globale ale organizaţiei, precum şi cooperarea dintre societăţile naţionale britanică şi română.

(w882) vizita Cru

În aceeaşi ediţie, Ora Regelui prezintă, de asemenea, şi punctul  de vedere al Casei Regale în chestiunea mult disputată în mediile societăţii civile a aşa-zisei instituţionalizări, prin vocea avocatului Ioan Luca Vlad.

Emisiunea Ora Regelui poate fi urmărită:

la TVR 1 - sâmbătă, 30 iulie, ora 15.00 (5 august, ora 5.35)

la TVR HD - sâmbătă, 30 iulie, ora 15.00 (1 august, ora 17.00)

la TVR Internaţional - sâmbătă, 30 iulie, ora 17.00

la TVR Moldova - sâmbătă, 30 iulie, ora 15.00 (31 iulie, ora 1.00)

La Ora Regelui, telespectatorii află informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

(w882) conferinta

Producător: Lidia Voicu; realizator: Bogdan Şerban-Iancu

Credit foto: Daniel Angelescu

 

*** Despre Ora Regelui:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...