loader
Foto

Faleze de nisip

România, 1983

 

Regia: Dan Piţa

Scenariul: Bujor Nedelcovici, Dan Piţa

Cu: Victor Rebengiuc, Carmen Galin, Marin Moraru, Gheorghe Visu, Vasile Cosma, Valentin Uritescu

Dramă psihologică, ecranizare a romanului „Zile de nisip”, de Bujor Nedelcovici.

Doctorul Cristea, un om trecut de prima tinereţe, egoist, indiferent, se află în concediu la mare. Liniştea vacanţei îi e tulburată când îi sunt furate lucrurile. Obişnuit să i se dea întotdeauna dreptate, el susţine la Miliţie că vinovat este un tânăr de pe plajă. Deşi acuzatul nu-şi recunoaşte fapta, doctorul nu admite că s-ar fi putut înşela. Tinerii, crede el, sunt întotdeauna vinovaţi.

Scenariul este scris de Bujor Nedelcovici după romanul „Zile de nisip”, o operă literară solidă, cu caractere puternice şi conflicte psihologice acute, din care autorul a extras un scenariu foarte aproape de ceea ce mă interesează pe mine. Conflictul principal se declanşează între un om realizat din punct de vedere social, profesional şi material, un om la apogeu şi un altul, aparent un nimeni", în fond mult mai puternic, mai rezistent psihic.” - Dan Piţa - Revista Cinema, 1982.

* 1990 - ACIN - Marele Premiu, Premiile pentru muzică – Adrian Enescu - şi montaj – Cristina Ionescu.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.