loader
Foto

Ambasadorul Coreei de Sud, despre testele nord coreene, la TVR 1

Încotro se îndreaptă lumea ne spune Ioana Dumitrescu la „Lumea azi”, în fiecare vineri, de la ora 21.00, în direct la TVR 1.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Problema migranţilor care trazitează România şi situaţia tensionată provocată de Coreea de Nord ca urmare a testelor nucleare efectuate sunt două dintre temele pe care Ioana Dumitrescu le abordează în ediţia din această săptămână.

 

Criza refugiaţilor din Siria şi Irak rămâne în actualitate, chiar dacă Europa nu se mai confruntă cu valurile de imigranţi din 2015 şi 2016. Într-un material în exclusivitate, aflăm de la Frontex - Agenţia Europeană pentru Protecţia Frontierelor, care are misiunea de a promova, coordona şi dezvolta gestionarea frontierelor europene – dacă România a fost sau  nu inclusă pe traseul traficanţilor de migranţi. Un subiect fierbinte pentru noi, cu atât mai mult cu cât, acum câteva zile, în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre, poliţiştii de frontieră au interceptat un pescador pe care se aflau 87 de persoane.

Un alt subiect care a acaparat în ultimul timp politica internaţională este cel al testelor nucleare efectuate de Coreea de Nord, care, duminică, 3 septembrie 2017, a anunţat oficial că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen, de circa opt ori mai puternică decât cea de la Hiroshima.

Într-un interviu în exclusivitate, Ioana Dumitrescu vorbeşte despre această situaţie cu excelenţa sa Kim Eun-joong, ambasadorul Republicii Coreea de Sud la Bucureşti.

(w882) Ioana Dumi

La Lumea azi, aflăm, de asemenea, şi care este ultima tehnologie robotică de uz caznic prezentată la Târgul de Electronice din Germania.

***

Lumea azi, realizată de jurnalista Ioana Dumitrescu, este o emisiune de analiză a politicii mondiale, difuzată în direct la TVR 1, în fiecare vineri, de la ora 21.00.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...