loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv TVR 1: Din suflet, pentru „Izolaţi în România”

450 de pachete din România, Germania, Austria, Anglia, SUA, Turcia, Franţa, Italia, care au ajuns sus în munţi. La Izolaţi în România . Luni, în ziua de Crăciun şi pe 1 ianuarie 2018, la ora 23.00, Dite Dinesz ne arată, într-un nou episod, ce a însemnat Campania de Crăciun Pachete pentru Izolaţi în România.

 

Pe 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, sunteţi pe acelaşi ecran tu, telespectator TVR şi ei, cei de sus.„Te-ai implicat, i-ai căutat, ai urcat cu noi pentru a îi ajuta... Un episod din seria Izolaţi în România îţi este dedicat ţie, telespectatorul nostru!”, spune Dite Dinesz, realizatoarea seriei de reportaje Izolaţi în România de la TVR 1.

(w882)

Telespectatorii au cumpărat lemne pentru Petre şi Vasile. Au urcat cu alimente, sobe pentru iarnă, dar şi cu multă dragoste, la Mărioara. Au pus panouri solare pentru Elena şi Nina. Au urcat poteci cu cadouri de Crăciun... peste 400 de pachete au ajuns, datorită telespectatorilor TVR, în Mehedinţi, Caraş, Neamţ, Vrancea, Năsăud, Maramureş, Suceava... La TVR 1, de Crăciun, îi veţi revedea pe cei care i-au convins pe telespectatori că există viaţă şi emoţie şi acolo, sus, unde nu sunt magazin, medic ori drum.

(w882)

„În ultima lună am stat în munţi 20 de zile. Am urcat zeci de poteci, dar nu am obosit. A nins sau viscolit în fiecare zi. Am filmat afară câte 8 ore pe zi, dar nu mi-a fost frig. Nu am avut timp să mâncăm ori să ne odihnim. Dar nu ne-a fost foame. Niciodată... Dar am plâns adeseori de fericire. În spatele camerei, eu şi Marius Danci, colegul meu operator, lăcrimam... Să fi fost fericirea lor, care ne-a cuprins şi pe noi... Sau iubirea noastră faţă de cel care a împachetat pentru ei cadouri de Crăciun? Fericirea e simplă acolo sus. E lesne de definit. Începe de la o ciocolată cu alune, creioane colorate, o rochie de fetiţă. Toţi adunaţi lângă sania cu pachete... Iar la sfârşitul zilei, fericirea e o strângere de mână. O îmbrăţişare. Tot cu lacrimi în ochi.

Nu credeam că se mai gândeşte cineva la noi. În casă ni-s tot singuri, dar în gând nu mai suntem..., ne-a mărturisit unul dintre izolaţii în România.” (Dite Dinesz)

(w882)

În episodul de Crăciun, la Izolaţi în România urcăm poteci din toată România. Îi vom găsi la un loc, la fel, deşi trăiesc în munţi diferiţi. În felul lor, unic, fiecare mulţumeşte telespectatorilor pentru omenie.

Campania de Crăciun Pachete pentru Izolaţi în România a însemnat 450 de pachete din România, Germania, Austria, Anglia, SUA, Turcia, Franţa, Italia, care au ajuns sus în munţi. La Izolaţi în România.

 

Despre Izolaţi în România:

Este o serie de 12 reportaje filmate în fiecare lună a anului 2016 şi care a fost difuzată de TVR 1 şi TVR+ în 2017. „În 2016 urcam prima potecă şi eram doi (cameramanul Marius Danci şi reporterul Dite Dinesz). Azi suntem 120, oameni care ne-am întâlnit la capătul a zeci de poteci din Alba, Maramureş, Suceava, Năsăud, Caraş-Severin, Mehedinţi, Tulcea, Vrancea, Neamţ, Harghita. Oameni care nu s-au întâlnit niciodată, dar au ceva în comun: trăiesc singuri cu aceleaşi rosturi ca acum 100 de ani, în mijlocul unor păduri”, îşi începea povestea Dite Dinesz, realizator al seriei de reportaje pe care TVR 1 o difuzează lunea, de la 22.30.

(w882)

„Pentru mine, reporter, Izolaţi în România sunt o stare ce m-a răscolit profund şi m-a urmărit când am ajuns acasă. M-am simţit când neputincioasă, când fericită, când îngrijorată pentru ei. Pădurile lor mi-au făcut bine, înţelegând din fiecare gest şi cuvânt care e sensul omului pe pământ”, a mărturisit realizatoarea Dite Dinesz.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...