loader
Foto

Exclusiv la TVR: John McAfee a făcut dezvăluiri despre securitatea cibernetică

Creatorul cunoscutului program antivirus a acordat un interviu în exclusivitate Televiziunii Române. Pe 26 februarie, la „Ultima ediţie”, am aflat cum ne protejăm împotriva hackerilor, de la Claudiu Lucaci şi invitaţii săi, experţi în securitatea cibernetică. L a ora 14.30, în direct la TVR 1 şi pe TVR+.

 

Editia este disponibila online pe TVR+.

Pionier al securităţii cibernetice, inventatorul celebrului program antivirus care îi poartă numele, John McAfee a acordat un interviu exclusiv pentru TVR jurnalistului Mihai Melinescu. Duminică, pe 26 februarie Cătălin Pătraşcu, expert securitate cibernetică şi şef serviciu Securitate Informatică şi Monitorizare la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) şi Cătălin Dumitrescu, expert în managementul riscurilor pentru infrastructuri critice, dezbat alături de jurnalistul TVR Claudiu Lucaci tema siguranţei informatice, la Ultima ediţie. Emisiunea care pune punct săptămânii de ştiri se vede la TVR 1 şi online, pe TVR+, la ora 14.30, imediat după Telejurnalul de prânz.

Prezent în România ca invitat la una dintre cele mai importante întâlniri cu lideri mondiali în domeniul digitalizării și transformării operațiunilor birocratice în forme de descentralizare prin intermediul tehnologiilor digitale*, John McAfee i-a mărturisit jurnalistului Ştirilor TVR că ideea de combatere a programelor nocive este depăşită şi că trebuie să ne gândim la prevenţie. McAfee este creatorul cunoscutului software antivirus, apărut pe piaţă încă dinainte de apariţia Internetului, în 1987. Ideea de luptă împotriva programelor nocive i-a venit din curiozitate. McAfee spune că, de îndată ce a înţeles cum funcţionează virusul, a înţeles şi cum să îl combată. Deţinător al unei impresionante averi, excentricul american în vârstă de 72 de ani a dus o viaţă tumultoasă, oscilând de la momente în care a avut serioase probleme cu legea şi până la intenţia de a candida la Preşedinţia Statelor Unite.

La Ultima ediţie, Claudiu Lucaci le propune invitaţilor săi o dezbatere despre modul în care guvernele se pot proteja de atacurile cibernetice şi cât de eficiente sunt măsurile de protecţie asupra reţelelor de hackeri.

Pe parcursul emisiunii, telespectatorii TVR 1 pot interacţiona cu moderatorul şi invitaţii săi prin intermediul paginii de Facebook a Ştirilor TVR.

Într-o lume care trăieşte şi gândeşte „la secundă”, deciziile care ne afectează viitorul par a fi lovite de vremelnicia pasiunilor şi trăirilor de moment. Analiza este înlocuită de păreri, iar reperul pare o simplă ţintă în mişcare. În acest context, Ştirile TVR aduc în programul TVR 1 Ultima ediţie, o dezbatere a ideilor, aşezată şi fără agresivitate, cu şi despre România. Jurnalistul TVR Claudiu Lucaci ne propune să încheiem săptămâna cu o radiografie a stării naţiunii şi a întâmplărilor care ne-au influenţat viaţa de zi cu zi. Finala evenimentelor săptămânii se dispută în Ultima ediţie, duminica, de la ora 14.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

*John McAfee, alături de ministrul român al Economiei Alexandru Petrescu și Brock Pierce, investitor și președinte al consiliului fundației Bitcoin, au fost printre principalii vorbitori ai conferinței pentru descentralizare d10e, desfășurată la București între 21-22 februarie la inițiativa antreprenorului Mike Costache.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...