loader
Foto

Galerie foto

Redescoperim farmecul Bucureştilor, la Exclusiv în România

De când n-aţi mai bătut Bucureştiul la pas? Pe 23 aprilie, echipa emisiunii ne-a propus o plimbare prin Bucureşti pentru a-i redescoperi farmecul. Exclusiv în România a fost difuzată de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Exclusiv în România
, emisiunea ce prezintă obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, ne invită să redescoperim în această ediţie farmecul Bucureştiului. Exclusiv în România se difuzează sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

De la voluntarii din Bucharest Walkabout Free Tours aflăm că nu este un oraş urât, aşa cum spun gurile rele. Ei îi ajută pe turiştii străini să iubească Bucureştiul. Sunt cei care îi călăuzesc prin oraşul vechi şi pe Calea Victoriei, până la Piaţa Universităţii, trecând pe la Curtea Veche şi Biserica Stavropoleos.

Ne pierdem, apoi, pe străduţele din fosta Mahala a Mântulesei, pe urmele lui Mircea Eliade, conduşi de alţi tineri ghizi, voluntari şi ei, cei din organizaţiile ARCEN şi Cultour.

(w882)

Ajungem la Muzeul Naţional de Artă, unde aflăm poveştile unice ale tablourilor care au supravieţuit focului Revoluţiei. Şi pentru că tot vorbim despre Revoluţie, vizităm un muzeu proaspăt deschis, unicat absolut: Palatul Primăverii, fosta locuinţă a lui Nicolae Ceauşescu.

(w882)

Nu departe de ea, găsim cel mai vechi parc al Bucureştiului şi intrăm la Muzeul Ţăranului Român pentru a asculta muzica grupului „Trei Parale". Despre care, aflăm că foloseşte instrumente unice în vremurile noastre, aduse printre noi din alt veac.

Iar în final, poposim la Mănăstirea Antim, unde s-a aflat cea mai veche bibliotecă publică a capitalei şi ne amintim de o mişcare spirituală singulară: Rugul Aprins.

(w882)

Locuri frumoase, locuri unice - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta acestui sezon Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

sursa foto: povestidecalatorie.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...