loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România desluşeşte tainele ţinutului sihăstriilor

Cristian Tabără şi echipa emisiunii au străbătut în lung şi în lat judeţul Neamţ, în ediţia din 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Sâmbăta aceasta, echipa emisiunii Exclusiv în România străbate în lung şi-n lat judeţul Neamţ pentru a ne ajuta să înţelegem tainele acestui ţinut al  sihăstriilor. Este regiunea cu cea mai mare densitate de aşezăminte monahale din întreaga Europă, o zonă care, deşi a mai fost bătută de echipa emisiunii, mai are de oferit încă unicate şi multe superlative. Exclusiv în România poate fi văzută sâmbătă, 2 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

(w882)

Împreună cu jurnalista Denisa Anghel şi cu producătorii Cristina Madgearu şi Marin Găbudean vom vizita Mănăstirea Secu, vom descoperi că, dincolo de ameţitoarele Chei ale Bicazului, se găsesc alte chei, cele mai înguste pe care le-a săpat vreodată un pârâiaş în Europa - Cheile Şugăului. Vom ajunge şi la cel mai mare lac de baraj natural din ţara noastră, Lacul Cuejdel, plin şi el, ca Lacul Roşu, cu trunchiuri care răsar din apă. Apoi, vom trăi poveştile care bântuie Palatul Cnejilor din Ceahlău, vom vedea cum se fac bundiţele nemţene, unicat mondial  şi vom afla reţeta savuroaselor plăcinte cu ghebe. Toate acestea, dar şi alte informaţii cel puţin la fel de interesante aflăm şi vedem la ediţia din 2 mai a emisiunii Exclusiv în România.

(w882)


Locuri frumoase, unice, de legendă - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, se dezvăluie într-o nouă ediţie Exclusiv în România, ce poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

FILM.TVR.RO

Logo

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.