loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România – 40 de ani de la inaugurarea Transfăgărăşanului

Cristian Tabără propune, pentru 22 noiembrie, o plimbare pe „cel mai bun drum de condus din lume”, de la ora 18.00, la TVR 1 şi pe TVR+ , precum şi la TVR HD, de la 20.20.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Zeci de mii de turişti traversează în fiecare sezon Transfăgărăşanul pentru plăcerea condusului şi pentru peisajele unice. În această toamnă, cea mai populară şosea de altitudine a României a împlinit 40 de ani de la inaugurare. Echipa Exclusiv în România profită de ocazie pentru a le arăta telespectatorilor toate locurile interesante din împrejurimi. Emisiunea poate fi văzută sâmbătă, 22 noiembrie, la TVR 1 şi online, pe TVR+, de la ora 18.00, respectiv de la 20.20, pe TVR HD.

Printre altele, vom asista la o demonstraţie inedită de slackline, un sport în care se merge nu pe sârmă, ci pe un fel de chingă. Cel care face o demonstraţie, chiar pe Transfăgărăşan, este cel mai cunocut sportiv din ţară la această disciplină.

Vom vizita apoi, alături de Cristian Tabără şi echipa sa, Palatul Brukenthal din Avrig, pentru un eveniment unic la noi în ţară, şi anume un bal cu tematică barocă. Vedem Orangeria, restaurată în urmă cu câţiva ani, dar şi frumoasele grădini care înconjoară palatul. Vizităm un loc unic în România: Mănăstirea Cisterciană de la Cârţa. În prezent, mai este funcţională doar o capelă, dar ruinele şi povestea acestui loc vechi de 800 de ani încă impresionează.

De la Cârţa, echipa Exclusiv în România merge spre satul de unde începe partea nordică a Transfăgărăşanului, şi anume satul Cârţişoara. Aflăm istoria unui mare patriot român, badea Cârţan, dar şi pe cea a ultimului haiduc din Transilvania, Andrei Budac. După care, alături de Cristian Tabără, trecem pragul frumoasei biserici medievale fortificate din localitatea Cincşor. Desigur, nu sunt trecute cu vederea nici mănăstirea Sâmbăta de Sus sau herghelia din Sâmbăta de Jos, unde călătorii noştri iau o lecţie de echitaţie.

„Sperăm că v-am dat idei suficiente pentru vacanţa dumneavostră pe Transfăgărăşan. Dacă noi nu v-am convins, vă putem spune că şi echipa Top Gear a apreciat Transfăgărăşanul drept cel mai bun drum de condus din lume”, ne asigură Cristian Tabără.

Ediţia ce prezintă frumuseţile din zona Transfăgărăşanului va putea fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1 şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00, respectiv TVR HD, de la 20.20. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...