loader
Foto

Eurovision 2022: Pesaro devine al doilea oraș care licitează pentru a găzdui Eurovision

Pesaro a devenit al doilea oraș, după Torino, care a depus o ofertă pentru a găzdui concursul Eurovision 2022.

 

Primarul din Pesaro, Matteo Ricci, a anunțat că municipalitatea și-a prezentat la Rai oferta pentru a găzdui concursul Eurovision.  El a confirmat într-o declarație pe rețelele de socializare:

Ne încadrăm în toți parametrii necesari pentru participare.  Printre acestea, „prezența unui aeroport internațional aflat la cel mult o oră și treizeci de minute distanță, o ofertă hotelieră de peste 2000 de camere în zonele adiacente evenimentului și infrastructurii, Vitrifrigo Arena, care îndeplinește criteriile necesare. Arena din Pesaro este una dintre cele mai mari din Italia, a găzduit unele dintre cele mai frumoase și evocatoare concerte și spectacole. Pesaro este un oraș al muzicii UNESCO, se mândrește cu o tradiție muzicală importantă în continuă evoluție și viață culturală dinamică, care a favorizat în mod constant un climat de experimentare și dialog între toate artele.

Locul propus de Pesaro este Vitrifrigo Arena care este a treia cea mai mare arenă interioară din Italia, poate găzdui până la 13.000 de persoane într-un cadru pentru concerte. Este cunoscută ca „l’Astronave” (nava spațială).

Pentru a fi considerat un oraș gazdă, orașul potențial și locația trebuie să îndeplinească anumite criterii.  Orice potențial oraș gazdă trebuie să aibă:

Un aeroport internațional aflat la cel mult 90 de minute de oraș.

Peste 2.000 de camere de hotel din zona aproape de eveniment.

O infrastructură (stadion / loc / centru) capabilă să găzduiască o transmisie live la scară largă cu cerințele minime enumerate mai jos.

Următoarele orașe și-au depus ofertele pentru a găzdui concursul:

Torino

Pesaro

Următoarele orașe au văzut deja politicieni locali exprimându-și interesul de a fi un oraș gazdă:

Bari

Bologna

Florenţa

Milano

Napoli

San Remo

Reggio Emilia

Rimini

Roma

Verona

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.