loader
Imagine

Observatori la Parlamentul European: Oportunități în sectorul educației

O nouă ediție se difuzează exclusiv online vineri, 8 aprilie, de la ora 13:00, pe www.tvrplus.ro, pe canalul oficial al TVR pe Youtube şi contul oficial al TVR1 pe Facebook. Descoperiți subiectele pe care le vom dezbate mâine!

Emisiunea ”Observatori la Parlamentul European - Europe of Tomorrow” este dedicată unei singure teme din panelul conferinței pentru viitorul Europei: educația, cultura, tineretul, sportul.

Ce face Uniunea Europeană în acest moment?

UE sprijină eforturile de a oferi cea mai bună educație și formare cu putință. Aceasta promovează multilingvismul în Europa, încurajează mobilitatea studenților, a stagiarilor, a profesorilor și a tinerilor și facilitează schimburile de informații și de experiență.

De asemenea, UE protejează și promovează patrimoniul său cultural și diversitatea sa culturală și lingvistică și sprijină sectoarele culturale și creative, inclusiv cel audiovizual.

Pentru a le oferi tinerilor mai multe oportunități în privința educației și pe piața forței de muncă și pentru a se asigura că aceștia pot participa pe deplin în toate domeniile societății, UE a elaborat diverse acțiuni, în dialog cu tinerii europeni și prin intermediul programului Erasmus+ și al Corpului european de solidaritate.

Ce face România ca să profite de aceste oportunități?

Aflăm unele răspunsuri în emisiunea de vineri, 8 aprilie, de la ora 13:00, exclusiv online, pe site-ul www.tvrplus.ro, pe Youtube (canalul oficial al TVR) şi pe Facebook (contul oficial al TVR 1).

Invitații ediției:

Senator Ștefan Pălărie, USR

Conf. univ. dr. Valeriu Frunzaru, prodecan FCRP-SNSPA

Meroșu Elena Cristiana, studentă FCRP-SNSPA

***

Moderator: Radu Rădulescu

Producător: Ion Stavre

(w640)

***

Până la finalul lunii iunie 2022, în fiecare zi de vineri, de la ora 13:00, moderatorul TVR şi invitaţii săi vor urmări şi discuta seria de Conferinţe ale Parlamentului European dedicate viitorului UE. Emisiunea va fi difuzată în direct, din Studioul 4 al TVR, pentru a permite astfel interactivitatea, reacțiile privitorilor. La fiecare ediție, moderatorul va avea în platou un invitat, europarlamentar sau membru al board-ului Conferinţei PE pentru Viitorul Europei, plus alți trei invitați, studenți sau profesori din România şi UE, care se vor alătura dezbaterii prin intermediul platformei Skype. Seria Conferinţele PE va avea opt teme principale, printre care: justiție, drepturile omului, mediu sau digitalizarea UE, fiecare urmând a fi analizată la „Observatori la Parlamentul European”. Cele mai importante idei din cadrul emisiunii se pot constitui în propuneri pentru Viitorul Europei şi vor fi decupate şi postate pe platforma Conferinţele PE.

 

 

 

„Noi suntem TVR”

 

#TVR65