loader
Imagine

Programe europene pentru sănătate și agricultură

O nouă ediție a emisiunii Observatori la Parlamentul Europeana a fost transmisă vineri, 17 iunie, de la ora 13:00, pe canalul oficial de YouTube al TVR. Discuțiile au vizat două teme care sunt fundamental legate între ele: sănătatea și agricultura.

"Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cine ești”, este aforismul celebru al actorului japonez Takeshi Kaga, care a jucat rolul principal în serialul Iron Chef, difuzat de rețeaua de televiziune niponă Fuji din 1993 până în 1999. Această formulare care amintește de un vechi proverb românesc, ilustrează cel mai bine conexiunea între cele două domenii, sănătate și agricultură. Formula a fost de un succes răsunător, încât ANNE-LUCIE RAOULT-WACK a preluat-o în cartea sa cu același titlu.

Invitații emisiunii sunt: medicul Tudor Ciuhodaru, eurodeputat în grupul S&D și asist. Univ. dr. Bogdan Chiripuci, de la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ASE.

Medicul Ciuhodaru este autorul unor propuneri votate în Parlamentul European pentru părinții care însoțesc la tratament copiii bolnavi de cancer, pentru introducerea unor cursuri de prevenție în sistemul preuniversitar.

Asist. Univ. dr. Bogdan Chiripuci este specialist în  realizarea proiectelor de dezvoltare rurală și regională și este preocupat de dezvoltarea antreprenoriatului cu scopul creșterii calității vieții în mediul rural românesc.

***

Europa Viitorului este o premieră pentru televiziunea publică: este prima dezbatere online difuzată simultan pe mai multe platforme digitale.

Ne puteți găsi pe canalul Youtube al TVR (https://www.youtube.com/c/TVRcanaluloficial), pe pagina de Facebook a canalului TVR1 (https://www.facebook.com/fanTVR1) și pe Instagram.

Până la finalul lunii iunie 2022, în fiecare zi de vineri, de la ora 13:00, moderatorul TVR şi invitaţii săi vor urmări şi discuta seria de Conferinţe ale Parlamentului European dedicate viitorului UE. Emisiunea va fi difuzată în direct, din Studioul 4 al TVR, pentru a permite astfel interactivitatea, reacțiile privitorilor. La fiecare ediție, moderatorul va avea în platou un invitat, europarlamentar sau membru al board-ului Conferinţei PE pentru Viitorul Europei, plus alți trei invitați, studenți sau profesori din România şi UE, care se vor alătura dezbaterii prin intermediul platformei Skype. Seria Conferinţele PE va avea opt teme principale, printre care: justiție, drepturile omului, mediu sau digitalizarea UE, fiecare urmând a fi analizată la „Observatori la Parlamentul European”. Cele mai importante idei din cadrul emisiunii se pot constitui în propuneri pentru Viitorul Europei şi vor fi decupate şi postate pe platforma Conferinţele PE.

***

Moderator: Radu Rădulescu

Regizor artistic: Sebastian Chelu

Producător: Ion Stavre

„Noi suntem TVR”

 

#TVR65